Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam aktualnie mam kontroler obrotów wentylatora na takie korbki pokrętełka? Brakuje mi wejść PWM, postanowiłem rozejrzeć się za hubem wpadł mi w oko taki jak na załączonym zdj, wszystko ładnie pięknie wentyle można podłączyć tylko jak to kontrolować jak zasilanie idzie do zasilacza i nie łączy się to z płytą ani biosem z tego co widzę, ma ktoś taki hub ? Jak to działa nic nie pisze na aukcji ani na internecie, założyłem taki sam temat na moddingu jak czyta to admin proszę usunąć wątek na moddingu smyrnal mi się paluch pozdrawiam 😉

Screenshot_2025-07-12-16-53-56-121_pl.allegro.jpg

Opublikowano

https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-do-wentylatorow-wiatrakow-hub-10x-3-4-pin-z-wyswietlaczem-led-13187027449 proszę link do aukcji

Napisałem zapytanie do sprzedającego tam raczej w weekend nie otrzymam odpowiedzi, zastosowanie takiego hubu ma sens czy lepiej wydać więcej pieniędzy? Argb mnie nie interesuje interesuje mnie podłączenie 7 wentylatorow 4 pin PWM 

Przeglądam inne oferty droższych kontrolerów tam nie dość że drożej to mniej wejść PWM bo tylko 4 sloty PWM z jednej strony i głupie 4 sloty argb, masakra... Pozostaje mi właściwie tylko to co zalinkowałem bo ma 10 slotów PWM 

Opublikowano

Zobacz czy to nie jest produkt podobny do tego: https://proline.pl/hub-wentylatorow-lamptron-sp105-10x-pwm-p6715024

W opisie na allegro jest napisane:

Wyjście: 10x4 pin PWM Socket

Ale nie widac nigdzie czy taki kabel jest dolaczany do zestawy - dodatkowo jest napisane ze ten produkt umozliwi dzialanie bez plyty glownej - co swiadczy o tym ze raczej tego kabelka nie dołączają w zestawie.

Obczaj sobie to coś z proline - chyba to samo czego ty oczekujesz ale bez wyswietlacza ale z dolączanym kabelkiem do kontroli PWM. Na proline odpisza ci b. szybko jakbys mial watpliwosci btw

• Thanks 1