Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio wszedłem z nowego komputera ,wyskoczył popup i zamiast zamknąć bez czytania zajrzałem tam gdzie się zwykle nie zagląda.zwykle nie zagląda ;) 

I mam pytanie, czy to są jakieś przepisy, które wymagają podawania tak dokładnych liczb? Ja się nie zżymam na sam fakt - wiem jak jest, serwis jest za darmo a utrzymać z czegoś go trzeba. Ale wizerunkowo w obecnej wersji nie wygląda to za dobrze. Nie wystarczy tylko wspomnieć ogólnie o partnerach bez ilości?

prywatność2.png

Opublikowano

Na kazdej stronie masz liste partnerow i mozesz zarzadzać czy chcesz wylaczyc czy wlaczyc dane preferencje czy profilowanie.

Znaczy na kazdej stronie poważnych serwisow/stron

Chyba lepiej jak wiesz gdzie i przez kogo sa analizowane twoje dane niz jakby strona ukrywala takie dane

Ale dla pewnosci poczekaj na odpowiedz Jacka

Opublikowano

Ci tzw. "Partnerzy" to są po prostu reklamodawcy związani z naszymi kanałami. Każdy ma obowiązek być tu transparentnie, a my nie mamy zamiaru ukrywać, kto odpowiada za reklamy. W domyślnej zawartości wszystkie są wyłączone.

Opublikowano
26 minut temu, 209458 napisał(a):

Ale wizerunkowo w obecnej wersji nie wygląda to za dobrze. Nie wystarczy tylko wspomnieć ogólnie o partnerach bez ilości?

UE stara się żebyś miał transparentny wgląd w takie informacje a na końcu ludzie podsyłają takie antykonsumenckie pomysły 8:E

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a):

Chyba lepiej jak wiesz gdzie i przez kogo sa analizowane twoje dane niz jakby strona ukrywala takie dane

Czasem myślę, że to jest jak z parówką. Jak smakuje to lepiej nie wnikać z czego zrobiona.

• Haha 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skorzystam z okazji i zapytam ogólnie w kwestii tych zgód.

Czym jest "uzasadniony interes"? Po co to dziadostwo w prawie istnieje oprócz powstawania upierdliwych szablonów do zgód? Dlaczego trzeba podwójnie odrzucać, wyrażać sprzeciw?

Skoro zaznacza się, że nie chce się być profilowanym, to chyba jasne że dotyczy to wszystkich przypadków profilowania. Jeżeli są jakieś objaśnienia czym ten uzasadniony interes jest, to są tak ogólne, że w zasadzie może się pod tym kryć wszystko.

Druga rzecz, to czy te zgody mają jakikolwiek wpływ na to ile reklamodawcy płacą?