Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiłem ostatnio małą modernizację kompa, a siedzę dalej na starej obudowie z zamkniętym frontem. Niby nic się nie gotuje, ale zawsze może być lepiej tym bardziej że sekcja zasilania procka bardzo uboga. 

Do rzeczy od wczoraj rozglądam się za obudową. 
Chcę żeby miała świecidełka. Bo tak, a zawsze można wyłączyć. No i właśnie apropo wyłączyć, raczej wymagany kontroler LED na obudowie. 
Raczej nie głębsza niż 47cm. Wysokość i szerokość bez ograniczeń.
Front meshowy. Fajnie gdyby były filtry. 

Przeglądając co jest na rynku na tą chwilę stanąłem nad Chieftec Hunter 3. Niby fajnie by było mieć 3x140 które jest w Chieftecu Lumo, ale Hunter wizualnie jest bardziej zachowawczy, co mi się podoba no i chyba jest solidniejszy. Sam chieftec podaje że blacha jest grubsza i waga trochę większa. 

Kusi też polecany przez wielu genesis diaxid 605 argb, ale obudowę będę miał znając życie minimum z 6 lat, a genesis to tak mieści wszystko na styk. No i brak sterowania RGB z poziomu obudowy. 

Podoba mi się też Endorfy ARX500, ale raz że w tej chwili jest droższy o 100 od ARXa700 to ludzie narzekają że dalej jest tandeta. 

Jest jeszcze DEEPCOOL CH560 Digital w dobrej cenie na Morele. 

Jest tego wszystkiego od groma i sam już nie wiem czy warto dopłacać. Wiadomo przy 500/600zł zaczynają się obudowy lepszego sortu typu BeQuiet czy Fractal, ale jakoś nie wiem czy jest sens płacenia 600zł za obudowę. 

Ma ktoś jakieś przemyślenia na ten temat lub ciekawe propozycje?

Opublikowano (edytowane)

Za 419zł jest teraz ARX 700 ARGB, w tej cenie spoko, wentylatory w zestawie są wystarczające i niezłe. Jest też kontroler wentylatorów i ARGB.

Jak dla mnie wadą jest brak filtra przeciw kurzowego na z przodu i u góry, sam sobie dorobiłem i jest spoko. 

https://allegro.pl/oferta/obudowa-endorfy-arx-700-argb-atx-micro-atx-itx-medium-tower-17008540422

https://www.x-kom.pl/p/1147898-obudowa-do-komputera-endorfy-arx-700-argb.html?gad_campaignid=21024839945

Edytowane przez ShaDow_Pro
  • Upvote 1
Opublikowano

Wiedziałem o ARX700 od wczoraj. Niestety buda jest dla mnie za duża i dlatego chciałem ARX500, ale ludzie trochę po niej jadą. Że blacha znowu cienka no i generalnie samemu patrząc to buda dziurawa jak sito przez co nie dziwne że ma takie dobre temperatury. 

Nie bardzo miałem już czas dłużej czekać i wjechałem w Chieftec Hunter 3. Generalnie ludzie chwalą... Nawet na pepperku gdzie wszyscy całe życiu holdują i narzekają mówią że jest niezła. 
Chociaż znając życie będę żałował, że nie wjechałem w jakiegoś be quiet! Pure Base 501 LX czy coś w ten deseń. 

Opublikowano

Polecalbym Ci przy okazji zerknac na oferty outletowe xkomu na allegro - wyrwalem NV9 za ~500 zl przy cenie nowej ponad 1k z opisem jako slady montazu i rysy na panelu a ani jednego ani drugiego nie znalazlem a buda przyszla nowa w foliach i jedynie karton byl lekko nadszarpniety. A patrzac po ofertach na allegro mozna wyrwac calkiem ciekawe obudowy w zaleznosci jaki chcesz rozmiar/kolor

image.thumb.png.3fbefc5617c9fff5a937d55ba66f0bb8.png

• Upvote 1