Send1N 4 176 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 1 godzinę temu, skunRace napisał(a): @leven już napruty po 21 o bambolu pisał @Send1N nie @sideband Akurat w tym wypadku leven wiedział co pisze bo sideband regularnie używa słowa "bambol" można zobaczyć w temacie sterowników nv czy głównym wątku rtx 50x0 2
skunRace 798 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia (edytowane) 26 minut temu, leven napisał(a): Znaczy nie dotarło, że gdy jest za mało Vram, może się "zepsuć" wydajność wydajniejszej karty, pomimo jej 12Vram ? Nie da się zajechać 12GB w 1440p, bo chyba nie kupiłeś 5060Ti do grania z Patch Tracingiem nawet w takim Cyberpunku z RT i FG . Więc lepiej mieć 30% więcej fpsów prawie 1/3 wydajności karty czasem za 200zł więcej. Rozumiem, że masz traumę, bo siedziałeś tak długo na 3060Ti 8GB , ale 12GB do 1440p, czy nawet 2160p DLSSQ wystarcza z palcem w nosie i tak będzie jeszcze długo. Chyba, że kupujesz kartę znowu na 5 lat+, tylko co z tego, że ma 16GB jak zaraz natywnie w wymagających grach będziesz miał 30 klatek i nawet jej FG nie pomoże przez lagi. 5060Ti w wersji 16GB i tej cenie to jest nieporozumienie, tak jak kiedyś 3060Ti 12GB w stosunku do 3080 10GB. Leci w kulki nvidia z tym Vramem strasznie, wydają najniższą półkę w wersji 8GB i 16GB a wyższe półki dopiero wersje Super są jak należy. @edit @Send1Nchyba, że tak, ale i tak wyszło, że coś pite było Edytowane 6 Sierpnia przez skunRace 2
sideband 1 775 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Karta jeszcze żyje to jest progress względem GTX 460 Ale Nvflash od dawna nie pozwala na popsucie karty biosem
maxmaster027 887 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 2 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): @maxmaster027Fajnie, tylko szkoda ze linkujesz karte z 8GB vramem. Wersja 8GB bez mobo z PCIE 5.0 traci duzo na wydajnosci po zakorkowaniu Vramu. Juz poprawilem, cena ta sama
leven 539 Opublikowano 7 Sierpnia Autor Opublikowano 7 Sierpnia 5 godzin temu, sideband napisał(a): Karta jeszcze żyje to jest progress względem GTX 460 Ale Nvflash od dawna nie pozwala na popsucie karty biosem No ale serce miałem na ziherce
leven 539 Opublikowano 7 Sierpnia Autor Opublikowano 7 Sierpnia 9 godzin temu, sideband napisał(a): Karta jeszcze żyje to jest progress względem GTX 460 Ale Nvflash od dawna nie pozwala na popsucie karty biosem A tam. Ja tylko IHS GPU "wymontowałem" Działało, ale umarło. Polak potrafi.
sideband 1 775 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Różne cuda się robi kumpel szlifował IHS na 7970 by mógł założyć chłodzenie z normalną płaską podstawą
Send1N 4 176 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Sam 3 dni szlifowałem pudełkiem po zapałkach owiniętym papierem ściernym podstawę chłodzenia na gtx 570 z resztą pewnie pamiętasz bo kupiłeś ją później ode mnie
sideband 1 775 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Pamiętam ta karta miała problem z przegrzewaniem. A tak naprawdę GB wrzucał niezłe odpady do swoich kart dlatego rzeczywiste napięcie na GPU było wyższe o 100mV względem VID-a i stąd problem z takim grzaniem. 1
Send1N 4 176 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Ta pamiętam to co wyszło finalnie arctic twin turbo którego wrzuciłem opcjonalnie wtedy poprawił nieco sytuację ale z kolei sekcja zasilania się gotowała konkretnie względem fabrycznego coolera
leven 539 Opublikowano 20 Września Autor Opublikowano 20 Września Jeszcze trochę, to mnie zastrzelisz Alokacja do Vram jest cudna. Gpu ma 100% do wykorzystania, a nie biedne 12GB, które co chwile dogrywa na bieżąco.
Rekomendowane odpowiedzi