Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

AMD 7700, rx9070xt, obudowa lancool 207. Kupiłem Lian Li EDGE 750, który pasuje bardzo dobrze do tej obudowy ale nie popracował nawet sekundy - dostałem zwrot kasy i szukam czegoś innego. Mój komputer - zmierzone - pobiera od 40 do 350W z gniazdka. Przez 70% czasu pracy jego pobór mocy nie przekroczy 80W - internet, youtube. Szukam czegoś z dobrą efektywnością w dolnych zakresach poboru mocy. Mam 2 typy - Cooler Master GX II 850 GOLD (MWE Gold 850 V3) i be quiet! Pure Power 13 M 750W.  Ceny praktycznie identyczne. Niby dla moich celów niby Cooler Master master lepszy (efektywniejszy) ale trochę się naczytałem o dość słabej jakości napięć, które podaje. Z obydwoma pewnie będę miał trochę problemów - 160mm to maks który wejdzie do mojej obudowy i to pod warunkiem zagięcia przewodów wychodzących z zasilacza o 90 stopni więc elestyczność przewodów też jest istotna. A pionowe rozmieszczenie gniazd do przewodów w be quiet! nie ułatwi sprawy. Ma ktoś doświadczenie z tą obudową i tymi zasilaczami? Pomożecie w wyborze zasilacza Cooler Master GX II 850 GOLD (MWE Gold 850 V3) vs be quiet! Pure Power 13 M 750W? A może o jakimś nie wiem, który ma podobną efektywność w dolnych zakresach? Cena powiedzmy do 700 zł. A może olać efektywność energetyczną? 10W w tę czy w tę to nie majątek.

Edit: i już kupiłem, NZXT C850 ATX3.1 za 499 zł, pozamiatane ;)

Edytowane przez terminus