Cani 3 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia Witam zakupiłem nowa płytę i procek , przełożyłem dyski nvme i z 3 dysków wykrywa mi tylko 2. BIOS wogole nie widzi dysku nvme Plextor za to dwa inne WD black widzi. Najpierw miałem plextora włożone do gniazda najbliżej procesora a dwa WD w miejscu na 3 dyski. Dysku nie wykrywało to przełożyłem w drugie miejsce i także dysku nie widzi. Dwa dyski hdd oraz ssd 2.5`` wykrywa.
miro 702 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia (edytowane) próbowałeś tylko z nim jako jedynym, w głównym slocie m2 ? nic nie podpięte, żadnych kart rozszerzeń, aktualizowałeś bios ? ( wcześniej sprawdzić dokładnie jaką masz wersję płyty, bo są już trzy, najn 1.2 ) pamietaj też o tym, poza problemem Cytat -M2B_CPU (5x4) and M2C_CPU (5x4) share bandwidth with PCIEX16 (5x16); using either will cause PCIEX16 to run at x8. Additionally, both M.2 slots are disabled with Phoenix CPUs. -One HDMI port is internal, intended for a sensor panel. Edytowane 11 Sierpnia przez miro 2
Cani 3 Opublikowano 12 Sierpnia Autor Opublikowano 12 Sierpnia Dzięki za odpowiedz wygląda na to że w Bios nie pokazuje dyski po nazwie tylko po użytym slocie bo w windows dysk widzi.
Rekomendowane odpowiedzi