Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, caleb59 napisał(a):

Dodatkowo skompresowane mapy i mała odległość od siebie poszczególnych punktów przejęcia również temu nie sprzyjają. Dokładając do tego bazę graczy, która porzuciła CoD na rzecz BF 6 mamy to co mamy.

Mi sie skonczy msc ea pro i elo, wole sobie pograc w coda, tam przynajmniej gra nie udaje innej gry tylko jest tym co ma byc wiec nie ma rozczarowan i dostaje sie to czego oczekuje :D  Czekam na BR glownie ale juz mam mieszane uczucia. 

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

No to cię podziwiam jak bez slida szybko potrafisz się schować jak z każdej strony ktoś może cię za chwile ostrzelać.

Ta gra po prostu wymusza takie szybkie granie.

Na początku tez tego nie używałem.

Przecież tu pełno zakamarków, a poziom graczy głównie konsolowych leży na dnie, to naprawdę nie problem zrobić streak 4-5 fragów :E 

Jasne potem giniesz od strzałów znikąd, ale ja na zgony nie patrzę, robię to co sprawia frajdę. 

I tak najlepiej to się jety strąca czołgiem z pociskami kierowanymi, miazga :E 

Opublikowano
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

W poprzdnich bfach nie bylo tylu ludzi z coda biegajacych samemu jak malpa, a to spora roznica i nie bylo takiego burdelu ;) 

6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Dokładnie.

Nawet ten filmik co dał @galakty teraz.

Zobaczcie jak ten typ gra... to nie jest granie taktyczne, to jest COD ADHD.

I w to się nie da grac inaczej...

Jak spróbujesz grac taktycznie na cele, no powodzenia życzę.

5-10-15 lat temu skill na publikach byl 100x nizszy niz teraz. Gra competitive wygladala tak jak teraz wyglada public.
Pierwszy lepszy z brzegu filmik z bf2. Tak sie wtedy gralo i tak sie gra dalej. Po prostu wiecej ludzi 'umie' z tego korzystac.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Tak kupowałem bf żeby grać w tdm, bo nie lubię być celem dla kampiących na dużych mapach, albo nabijania fragów na botach. 

Zabijanie kamperów to jedna z czystych przyjemności w BF'ie :E

Opublikowano
6 minut temu, Kabor napisał(a):

Ja mam inne obserwację zarówno w tym jak i poprzednim (a jeszcze poprzednie to już demencja mi nie pozwala przypomnieć ;-)) to biegają jak lemingi. Chodzi o to, że np. 25 graczy (z 32) biegnie razem na jeden punkt totalnie olewając pozostałe. Nie popatrzą na mapę tylko hura na jeden punkt i w konsekwencji przegrana runda. Już jak by biegali jak małpy w różne kierunki to z prawdopodobieństwa wyszła by możliwość zdobycia więcej niż 1 punktu na raz ;-)

Wszystko zalezy od meczu, sa rozne negatywne scenariusze :D Ale finalnie ejst tak ze nic nie jest zajete bo kazdy rozproszony :hahaha:

Opublikowano
4 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

5-10-15 lat temu skill na publikach byl 100x nizszy niz teraz. Gra competitive wygladala tak jak teraz wyglada public.
Pierwszy lepszy z brzegu filmik z bf2. Tak sie wtedy gralo i tak sie gra dalej. Po prostu wiecej ludzi 'umie' z tego korzystac.

Niby tak, ale widać wyraźnie ze w BF6 mapy są zbyt małe wiec masz burdel i ogień, fajnie może to wygląda z zewnątrz, bo kolejny "Battlefield Moment" ale na dłuższą metę tak się nie da grac taktycznie.

BF6 to jedno wielkie METRO.

• Like 1
Opublikowano

Eh, wspomnieliście o filmiku wrzuconym przez Galakty. Obejrzałem.

Jakiś gość co po głosie oceniając, nie istniał jak zaczynała się seria Battlefield, gada coś o tym jak bardziej jest podjarany battle royale i coś o tym, że wślizgi to super i dają przewagę.

To chyba po prostu nie jest gra dla nas, panowie. Tylko dla właśnie 15-20 latków. 

Może to jest źródło problemów. 

Gość pokazuje filmik Z BATTLEFIELDA, a pół obejrzałem i nie widzę jednego pojazdu. Jakieś bulwa mać nieporozumienie.

Opublikowano

Wszyscy grają medykiem nie dlatego ze może podnosić tylko dlatego ze ma ammo i apteczke.

Wszyscy grają szturmowcem, bo ma shotguna a nie ma dymu... WTF :E

Nikt prawie nie gra inżynierem, bo po co niszczyć czołgi czy samoloty :E

Reconem tez nikt nie gra, bo po co, wybierasz medyka, snajpe i jazda :E

Teraz, VRman napisał(a):

To chyba po prostu nie jest gra dla nas, panowie. Tylko dla właśnie 15-20 latków. 

Może to jest źródło problemów. 

A nie to ze gra się nazywa Battlefield a jakoś tak jest mało Battlefiledowa ? :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To może być już tylko rezultat wynikający z właśnie tego. Przecież szczyle nigdy w życiu dobrego Batla na oczy nie widziały. Ktoś kto ma dziś 20 w 2014r. miał.. 9 :E

Poza tym pokolenie Tiktoka. Oni się nudzą po 5 sekundach bez bombardowania bodźcami. Biec 5s do pojazdu? Jechać dookoła, aby wpakować się od tyłu do punktu, którego odbicia się wróg nie spodziewa, żeby odbić flagę? Nie do pomyślenia dla nich!
Ma być sieczka jak w Call of Duty i tryb BR, bo tryb BR jest dobry do pokazywania na twitchu czy gdzie tam :/

Edytowane przez VRman
Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

O team play ;) 

To ma bardzo mocna korelacje z indywidualnym skillem. 

Jak ktos jest w stanie 'przeslizgac' sie sam przez punkt i zabic 5-6 osob, to nie wchodzi na server i nie stara sie biegac z randomami, tylko prze do przodu. 

To jeszcze lepiej widac w squadzie, gdzie skill curve jest zdecydowanie wiekszy. Masz topke, a potem dlugo dlugo dlugo nic i casual typkow biegajacych w 4+ ;)

Gry sa szybsze, bo gracze sa szybsi, bo po prostu sa lepsi. 

Zgadzam sie ze to dosc mocno rzutuje na causal experience, ale tego sie juz nie zmieni niestety.

Im wyzszy indywidualny poziom danej osoby, tym z reguly bedzie przejawiala mniej teamworku na publiku jak wejdzie na niego solo. 

• Upvote 2
Opublikowano

Wgl czemu szturmowiec ma znacznik odrodzeń, a nie recon? Zawsze recon miał i dlatego lubiłem nim grać :E Bez znacznika to szukanie miejscówki do snajpienia jest pozbawione sensu, zresztą na tych mikro mapach to recon nie jest reconem... 

Opublikowano
10 minut temu, Kadajo napisał(a):

Wszyscy grają medykiem nie dlatego ze może podnosić tylko dlatego ze ma ammo i apteczke.

Wszyscy grają szturmowcem, bo ma shotguna a nie ma dymu... WTF :E

Nikt prawie nie gra inżynierem, bo po co niszczyć czołgi czy samoloty :E

Reconem tez nikt nie gra, bo po co, wybierasz medyka, snajpe i jazda :E

A nie to ze gra się nazywa Battlefield a jakoś tak jest mało Battlefiledowa ? :E

Ja gram Inżynierem i tylko nim :)

26 minut temu, Kadajo napisał(a):

Zabijanie kamperów to jedna z czystych przyjemności w BF'ie :E

Snajperów Panie, snajperów :)  Największy mam ubaw jak rpg takiego ciula dojadę :hihot:

Opublikowano
5 minut temu, oldfashioned napisał(a):

7 klas, bronie zablokowane, medale, ribbony. Ale to byly czasy. 1000h wymagane na range, ehh. Peak battlefielda :)

1000h przy dobrej grze na lata to nie problem... Problem w tym, że zanim wbijesz nawet 500h to wyjdzie nowy BF xD 

Ale ja bym nie chciał tyle grać, nie mam 15-20 lat i kupy wolnego czasu ;) 

• Like 1