Skocz do zawartości

Komputer + monitor + system operacyjny + montaż za 10K PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

potrzebuję pełnego zestawu tj. komputer + monitor (min. 27") + system operacyjny + usługa montażu.

Mój budżet na wszystko to 10.000,00 zł

Komputer będzie wykorzystywany do pracy pod dużymi obciążeniami, przez wiele godzin dziennie oraz do gier.

Praca w programach graficznych i projektowych takich jak photoshop, autocad, artlantis - rendery wizualizacji będą chodzić po kilka godzin dziennie.

Nie mam pojęcia jak złożyć komputer, ani czasu. Zależy mi na dobrym zestawie, ale też muszę się w tym budżecie zmieścić z usługą montażu i OS.

W jakim sklepie to kupić, żeby mi to porządnie zmontowali, wysłali i była sensowna gwarancja? Co do karty graficznej, to nie zależy mi na marce tylko na najwydajniejszym, sensowym podzespole w tym budżecie. Bardzo dziękuję za pomoc :)

Opublikowano (edytowane)

Znajdziesz jeszcze ~ 250 zł?

https://www.morele.net/inventory/info/ace771f4/ - jak wrzucisz do swojego koszyka to wleci rabat ~ 100 zł.

20-rdzeniowy procesor, wydajne chłodzenie AIO, 64 GB RAM, płyta główna z porządną sekcją zasilania i fajnie wyposażona, przewiewna obudowa, porządny zasilacz, RTX 5070 Ti z dobrym chłodzeniem, SSD 2TB.

System + montaż z instalacją systemu i gwarancją na rok na montaż. Do tego monitor 27 cali IPS 1440p. Fajnie by tu pewnie jakieś 32 cale wrzucić do pracy no ale budżet mimo że spory to przez te dodatki + 64 GB RAM (raczej się przyda) dość sie napiął ;) 

Edytowane przez Dirian
Opublikowano
9 godzin temu, Dirian napisał(a):

Znajdziesz jeszcze ~ 250 zł?

https://www.morele.net/inventory/info/ace771f4/ - jak wrzucisz do swojego koszyka to wleci rabat ~ 100 zł.

20-rdzeniowy procesor, wydajne chłodzenie AIO, 64 GB RAM, płyta główna z porządną sekcją zasilania i fajnie wyposażona, przewiewna obudowa, porządny zasilacz, RTX 5070 Ti z dobrym chłodzeniem, SSD 2TB.

System + montaż z instalacją systemu i gwarancją na rok na montaż. Do tego monitor 27 cali IPS 1440p. Fajnie by tu pewnie jakieś 32 cale wrzucić do pracy no ale budżet mimo że spory to przez te dodatki + 64 GB RAM (raczej się przyda) dość sie napiął ;) 

Ja bym się nie pakował w Ultra ale jak kto woli

Opublikowano
2 godziny temu, @MUZ napisał(a):

Windows za 550zł? : ) Wystarczy ściągnąć Windows na pendrive ze strony MS, a potem zrobić skrypt w powershell i mieć za 0zł. Come on.

Cały komputer można przecież ukraść z Komputronika, po co płacić?

Opublikowano
Godzinę temu, Send1N napisał(a):

Sprzętu sobie za darmo nie pobierzesz a soft już tak więc czemu by nie skorzystać jeszcze jakby te systemy były w normalnej cenie to rozumiem... to co się od kilku lat dzieje to jest jakaś kpina ;) 

4 godziny temu, @MUZ napisał(a):

Windows za 550zł? : ) Wystarczy ściągnąć Windows na pendrive ze strony MS, a potem zrobić skrypt w powershell i mieć za 0zł. Come on.

Niezależnie od ceny-  na forum nie ma poparcia dla piractwa ;)  przy czym finalnie co zrobi użytkownik to jego sprawa 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Send1N napisał(a):

Sprzętu sobie za darmo nie pobierzesz a soft już tak więc czemu by nie skorzystać jeszcze jakby te systemy były w normalnej cenie to rozumiem... to co się od kilku lat dzieje to jest jakaś kpina ;) 

Ja trochę nie rozumiem takiego podejścia, ludzie kupują gry za 400 zł które przechodzą w tydzień, a system który posłuży parę lat i da się pewnie ulepszyc do nowszej wersji za friko, to juz przerażający wydatek %-)

Ja kupiłem licencję na Win 10 chyba z 10 lat temu i do dziś jej używam w postaci zaktualizowanej do Win 11. Raz na 10-15 lat wydać 500 ziko to nie jest majątek.

Edytowane przez Dirian
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Dziękuję za wsparcie. Komputer kupiony zgodnie z zestawem zaproponowanym przez @Dirian

Dołożyłem do monitora 32". Wyszło 11300, ale wziąłem komputer na firmę to mi się to zbilansuje, odbiję sobie z tego jakieś 4k w kosztach. Realnie wyjdzie za wszystko około 7k :)

Mam tylko nadzieję, że dojedzie cały ;)