zakk87 88 Opublikowano 6 Września 2025 Opublikowano 6 Września 2025 (edytowane) Cześć, trafił do mnie komputer z dziwnym objawem jak w tytule czyli po jakiejś minucie od uruchomienia systemu dysk (Samsung 970 EVO PLUS) znika z portu M.2 i jest niewidoczny w BIOS. Pomyślałem, że pada dysk lecz podłączyłem go przez przejściówkę do laptopa i zrobiłem kopię systemu a następnie przez konwerter do PCI w płytę główną. Następnie wpiąłem swojego KC2500, uruchomiłem system i tenże KC2500 z portu M.2 także znika z komunikatem w dzienniku: [quote]wysłano żądanie restartowania urządzenia \Root\raid2[/quote] po restarcie jest komunikat z błędem kontrolera, muszę wypiąć zasilanie z PC i po ponownym włączeniu dysk jest widoczny dopóki go nie obciążę. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Wydaje mi się, że zasilanie 3,3V jest trochę za niskie, zrobię zdjęcia i uzupełnię. Bios płyty jest F7 wgrany dziś. Zasilacz Chieftec xx No I pięknie. Wyczyściłem port m.2, wpiąłem na nowo zasilanie i kurde działa. Nie wiem co się wydarzyło. Edytowane 6 Września 2025 przez zakk87 1
Rekomendowane odpowiedzi