Zakup mieszkania od dewelopera
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez 8V32 PcLab · Opublikowano
To nie jest już tylko plotka z branży. Rosja przerzuca eksport pszenicy z Morza Czarnego na Bałtyk. Według danych RusAgroTrans, w samym wrześniu ponad 60% rosyjskiego eksportu pszenicy szło przez porty bałtyckie. Jednocześnie eksport pszenicy w lipcu–wrześniu ma wynieść ok. 6,8 mln ton wobec 11,3 mln ton rok wcześniej, czyli około 40% mniej. Ruskie wykorzystują do zboża nawet terminale, które wcześniej obsługiwały głównie nawozy i węgiel, m.in. w Ust-Łudze, Petersburgu i innych portach. To pokazuje, że jest to awaryjne przestawienie logistyki, a nie alternatywa. Estonia właśnie zakazała tranzytu rosyjskiego i białoruskiego zboża przez swoje terytorium, więc jedna z potencjalnych dróg bałtyckich została Rosjanom właśnie przycięta. https://www.reuters.com/world/estonia-bans-transit-russian-belarusian-grain-through-its-territory-2026-10-01/ -
Przez ghostdog · Opublikowano
Ja stawiam, że wygrają i trener uratuje stołek. Pojawi się nadzieja i potem znowu w trąbę od Szwedów i porażka na wyjeździe u Bośniaków. -
Przez Sponsi · Opublikowano
Ale tupet... Windows 8.1 praktycznie nieużywalny. Ledwo sieć zrobiłem, to ciągle problemy. Przy upgrade do Win11 - podaj klucz - ale no nie, ten klucz nie działa hahaha... sam Win8.1 się aktywował, rzekomo... a przy próbie podpięcia konta microszitu - że ta funkcja niedostępna, spróbuj ponownie później - więc jednak się da? hahaha -
Przez wallec · Opublikowano
Fajnie ta gra wygląda i nieźle działa. Doszedłem do chałupy, wypiłem piwo z panem, który wiedział, że szukam Jenefer, obiłem gębe kilku typom i to wszystko w 4k uber ray tracing z fsr balans i było świetnie. -
Przez areczek1987 · Opublikowano
Nazwa wkońcu pasuje jak wyrwie się titana Xp Tak btw gdzie xp robi różnicę? Ciekawe jak z dsr...
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi