Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, mój wzmacniacz słuchawkowy miał usterkę i wysłałem go na diagnostykę do serwisu DHLem. Paczka zaginęła. Dzisiaj mi dział interwencji odpisał, że paczki nie odnaleźli, jest im przykro i zapewniają najwyższą jakość usług. XD Dali linka do strony, gdzie mam zgłosić żądanie finansowe. Nowy sprzęt kupiłem pięć lat temu za 4500, dzisiaj nówka kosztuje jakieś 3600, bo akurat są promocje, normalnie wciąż 4500. Ile jest warta używka z usterką - kij wie. Ja już mam nowy wzmacniacz, ale trzeba coś odzyskać. Jaką kwotę roszczenia powinienem wpisać? Podczas kupowania etykiety podałem wartość przesyłki 5000. Czy o taką kwotę wnioskować? Ktoś miał podobną sytuację albo nasi forumowi prawnicy wiedzą?

Edytowane przez Karister
Opublikowano

Dodam tylko że za uszkodzenie paczki Ipost nic nie zapłacił towar w kosz paczka ubezpieczona 5000zl. Z poczta polska tez towar uszkodzony ktoś musiał przj... zdrowo wózkiem klient potwierdził uszkodzenie musiałem zwrócić koszty zobaczę jak się skończy reklamacja napisana nie liczę na cud.. Tematu zgubionej nie przerabiałem możliwe że za 4 tyg się odezwia ze paczka się znalazła...

• Sad 1
Opublikowano
34 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

@Karister

Znajdziesz sklep w którym jest ta nominalna wartość?

Ja bym pisał o 4500 zł podając link do takiego sklepu.

Realnie powinna być wzięta pod uwagę wartość z chwili szkody (utraty), ale co tam. Spróbować nie zaszkodzi :E 

Znajdę i taki, gdzie jest za 5500. Mam też FV z zakupu za 990 Euro.

Opublikowano

Swego czasu DPD uszkodzilo mi paczke do Szwecji, wrocila bez proby dostarczenia - zawartosc uszkodzona. Oddali 80% z wartosci fvat po wizycie rzeczoznawcy i ogolem procedura byla dluga. Smiechlem, bo to wygladalo, jakby do mnie przyjechal cygan-alfons 1.5m z ochroniarzem 2m, ktory robil zdjecia jakims zabawkowym aparatem :E Rzeczoznawca pytal, czy chlodzenie miedziane moge naprawic jak jest cale zaorane przy podstawie.