Send1N 4 162 Opublikowano 7 Października Opublikowano 7 Października (edytowane) Jak włączysz jakieś dodatkowe oświetlenie przed ekranem a nie za to nawet na macie się będzie odbijać, może mniej ale to i tak przeszkadza więc tego efektu się nie pozbędziesz jeżeli nie zmienisz umiejscowienia oświetlenia ja z tego względu pozbyłem się właśnie lapki na biurku swego czasu i zapodałem paski led na tył ekranu zasilane z usb, zarówno w TV jak i w monitorze Edytowane 7 Października przez Send1N
Zaytoven 4 Opublikowano 11 Października Autor Opublikowano 11 Października Monitora jeszcze nie zamowilem, budzet max 2,5k sobie zalozylem. Co w tej kasie bedzie najlepsze na ten moment?
Pan Mateoo 447 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października To w koncu po 2 stronach odpisywania tobie... kiedy planujesz zakup i jakie cechy charakterystyczne chcesz lub jak bedziesz go uzytkowac/jakie masz wymagania? Bo w tym budzecie mozesz i nawet myslec o oledzie.
Zaytoven 4 Opublikowano 11 Października Autor Opublikowano 11 Października Moge kupic jutro a moge kupic za miesiac (roznicy mi to nie zrobi) Cechy? Po prostu szukam nowego monitora bo obecny to relikt 27 cali mnie interesuje (obecnie jest 23) Co do uzytkowania to raczej wszystko 1. praca w fl studio 2. przegladarka/youtube 3. gry Jesli chodzi o wymagania to raczej brak bo nie znam sie na tych wszystkich nowych rzeczach, mam zwykly monitor 60hz ktory nie ma zadnych dodatkowych funkcji i chce po prostu kupic cos nowego na obecne czasy.
galakty 3 312 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października 38 minut temu, Zaytoven napisał(a): Moge kupic jutro a moge kupic za miesiac (roznicy mi to nie zrobi) Problem z takimi użytkownikami jest taki, że nie kupują zazwyczaj wcale 3 strona i dalej nie wiesz co chcesz kupić 1
Pan Mateoo 447 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października MSI MAG 273QP QD-OLED X24 lub ten najnowszy oled od gigabyte jesli chcesz poczekac MO27Q28G - podobno kozacki jezeli nie chcesz oleda to wybierz cos co spelnia twoje inne preferencje na postawie tabelki https://www.rtings.com/monitor/tools/table/ tam tze mozesz porownac oledy i inne. w ich tabelkach trzeba zawyzac budzet jakby co. tu juz nie ma sensu nic dopisywac bo wszystko zostalo napisane
Gonzo3211 106 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Zupełnie jakbym czytał o sobie, tyle że ja wiedziałem na co zmienić . Założyłem identyczny temat kiedyś na pclabie. Szukałem następcy po 22" samsunga, jeszcze tn i ccfl (którego nadal używam sporadycznie ). Monitor miał być do wszystkiego, a jednocześnie zapewnić skok jakości więc wybrałem aoc 27" na VA, świetny kontrast, szybkość, a do tego hub usb i 2x dp i 2x hdmi, jack, czym mnie kupił do reszty.
galakty 3 312 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 1 godzinę temu, Gonzo3211 napisał(a): aoc 27" na VA, świetny kontrast, szybkość Minileda czy inny? Bo akurat local dimming z szybkością nie ma nic wspólnego, wręcz przeciwnie
Gonzo3211 106 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Zwyczajny, mini led "dopiero" jakoś wchodził chyba jako świeżynka. Ag275qxn.
Zaytoven 4 Opublikowano 12 Października Autor Opublikowano 12 Października 20 godzin temu, galakty napisał(a): Problem z takimi użytkownikami jest taki, że nie kupują zazwyczaj wcale 3 strona i dalej nie wiesz co chcesz kupić Z tym ze ja juz wszystko kupilem lacznie z nowym internetem a o monitorach troche poczytalem i nie sadzilem ze to az taki 'problem' na dzien dzisiejszy dlatego jestem troche w kropce.
Rekomendowane odpowiedzi