Skocz do zawartości

Nowy monitor po 10 latach, co wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak włączysz jakieś dodatkowe oświetlenie przed ekranem a nie za to nawet na macie się będzie odbijać, może mniej ale to i tak przeszkadza więc tego efektu się nie pozbędziesz jeżeli nie zmienisz umiejscowienia oświetlenia ;) ja z tego względu pozbyłem się właśnie lapki na biurku swego czasu i zapodałem paski led na tył ekranu zasilane z usb, zarówno w TV jak i w monitorze ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Moge kupic jutro a moge kupic za miesiac (roznicy mi to nie zrobi)

Cechy? Po prostu szukam nowego monitora bo obecny to relikt :D 27 cali mnie interesuje (obecnie jest 23)

Co do uzytkowania to raczej wszystko 1. praca w fl studio 2. przegladarka/youtube 3. gry

Jesli chodzi o wymagania to raczej brak bo nie znam sie na tych wszystkich nowych rzeczach, mam zwykly monitor 60hz ktory nie ma zadnych dodatkowych funkcji i chce po prostu kupic cos nowego na obecne czasy.

Opublikowano

MSI MAG 273QP QD-OLED X24 lub ten najnowszy oled od gigabyte jesli chcesz poczekac

MO27Q28G - podobno kozacki

jezeli nie chcesz oleda to wybierz cos co spelnia twoje inne preferencje na postawie tabelki

https://www.rtings.com/monitor/tools/table/

tam tze mozesz porownac oledy i inne. w ich tabelkach trzeba zawyzac budzet jakby co.

tu juz nie ma sensu nic dopisywac bo wszystko zostalo napisane

Opublikowano

Zupełnie jakbym czytał o sobie, tyle że ja wiedziałem na co zmienić :E. Założyłem identyczny temat kiedyś na pclabie.

Szukałem następcy po 22" samsunga, jeszcze tn i ccfl (którego nadal używam sporadycznie :E).

Monitor miał być do wszystkiego, a jednocześnie zapewnić skok jakości więc wybrałem aoc 27" na VA, świetny kontrast, szybkość, a do tego hub usb i 2x dp i 2x hdmi, jack, czym mnie kupił do reszty.

Opublikowano
20 godzin temu, galakty napisał(a):

Problem z takimi użytkownikami jest taki, że nie kupują zazwyczaj wcale ;) 

3 strona i dalej nie wiesz co chcesz kupić xD 

Z tym ze ja juz wszystko kupilem lacznie z nowym internetem a o monitorach troche poczytalem i nie sadzilem ze to az taki 'problem' na dzien dzisiejszy dlatego jestem troche w kropce.