Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A z jakiego sklepu była za te 2.5K ? nie warto oszczędzać tych 100-200zł jak to jest sklep typu "krzak" w przypadku awarii kartę musisz zawsze odesłać najpierw do sklepu, nie możesz odesłać prosto do producenta, jak sklep padnie to jesteś w :dupa: ja już tak miałem w przypadku rtx 2060 ze sklepem "xtreem" byli na rynku 9 lat a 6 miesięcy po moim zakupie tam się zawineli :E

Opublikowano

@Vergil Nie chcę psuć humoru, ale do tych gier nawet rtx3070 wystarczy, czasem z DLSS w 4K bez RT, które nie jest tego warte.
Sam tak grałem i przesiadłem się na rtx3060ti, ale krótszego i w dobrej cenie poszła poprzednia karta. 
RTX5060 spisze się podobnie do rtx3070, ale na PCIE 4.0, bo przy 4k pcie 3.0 może utnie parę %.

Opublikowano
8 godzin temu, Send1N napisał(a):

A z jakiego sklepu była za te 2.5K ? nie warto oszczędzać tych 100-200zł jak to jest sklep typu "krzak" w przypadku awarii kartę musisz zawsze odesłać najpierw do sklepu, nie możesz odesłać prosto do producenta, jak sklep padnie to jesteś w :dupa: ja już tak miałem w przypadku rtx 2060 ze sklepem "xtreem" byli na rynku 9 lat a 6 miesięcy po moim zakupie tam się zawineli :E

Sprzedawcą był oficjalny sklep allegro. Złapałem wczoraj wersję pure 9070xt z media expert za 2573 zł.
Nie ma mnie w domu aż do wigilii ale na szczęście można było ustawić późniejszą wysyłkę kurieriem na 15 grudnia więc będzie chociaż kilka dni na przetestowanie a może do tego czasu coś jeszcze ciekawszego wpadnie na promocję.

To teraz jeszcze płyta i procek bo ram złapałem w czarny piątek 32gb za 509zł Adata lancer blade 6000 cl30-40-40. Parametry bez szału ale w tej cenie teraz nie będę wybrzydzał.

8 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

@Vergil Nie chcę psuć humoru, ale do tych gier nawet rtx3070 wystarczy, czasem z DLSS w 4K bez RT, które nie jest tego warte.
Sam tak grałem i przesiadłem się na rtx3060ti, ale krótszego i w dobrej cenie poszła poprzednia karta. 
RTX5060 spisze się podobnie do rtx3070, ale na PCIE 4.0, bo przy 4k pcie 3.0 może utnie parę %.

Spora część gier w ogóle nie ma wsparcia dla dlss/fsr więc radeon chyba lepiej wypadnie przez większą moc w rasteryzacji plus nie chciałem karty używanej z "ery" koparkowej.

• Thanks 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Też widziałem tego pulsa w oficjalnym sklepie allego za 2515zl . Ale karty były chyba przez 5minut . Mówię zaraz kliknę i zamówię, wracam do kompa i już sprzedaż się zakończyła :hihot:. A to było jakoś po północy chyba. Kupiłem w końcu za 2670 Pulse 9070xt.  Też dużo ogrywam starszych tytułów i karta spisuje się świetnie. Ostatnio The Medium, Until Down, nawet z włączonym RT działają wyśmienicie w 4K. 60fps + AFMF2.1 ,dodaje optiscaler z fsr4 i działają i wyglądają świetnie.