r30 0 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Witam, Potrzebuję zakupić dysk do backupu danych o pojemności min. 4TB , dane będą zgrywane około raz w miesiącu. Na początku myślałem o zwykłym zewnętrznym dysku i upatrzyłem dwa: https://www.x-kom.pl/p/1202306-dysk-zewnetrzny-hdd-seagate-one-touch-portable-5tb-usb-32-gen-1-czarny.html#Specyfikacja https://www.x-kom.pl/p/530411-dysk-zewnetrzny-hdd-wd-my-passport-5tb-usb-32-gen-1-czarny.html Jednak po przeczytaniu kilku tematów na forum większość poleca dysk wewnętrzny + obudowa. Proszę o informację co przemawia za jednym i drugim rozwiązaniem. Proszę też o propozycję gotowych zestawów dysk wewn + obudowa bo kompletnie się na tym nie znam i nie wiem co będzie ze sobą kompatybilne.
Pan Mateoo 446 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września A masz komputer czy laptop? bo jak dysk wewnetrzny to co zaszkodzi kupic bez obudowy i wrzucic go do obudowy w obudowie (...) i jaki budzet?
r30 0 Opublikowano 28 Września Autor Opublikowano 28 Września I komputer i laptop, więc dysk bedzie służył też do przerzucania danych. Zdecydowanie chciałbym zewnętrzny. Co do budżetu to zależy mi żeby był to dobry dysk nawet jeśli trzeba zapłacić trochę więcej. Zależy mi na tym żeby dane były bezpieczne a w razie awarii żaby możliwie jak najłatwiej dało się odzyskać dane.
KaniaPC 10 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września nie babraj się w dysk osobno i obudowę osobno, cena praktycznie taka sama, a w przypadku gotowych zestawów przynajmniej wiesz że zasilanie będzie wystarczające. Jedno USB może braknąć by zasilić niektóre dyski 2,5" I tak wydajność nie jest tutaj najważniejsza
r30 0 Opublikowano 28 Września Autor Opublikowano 28 Września To co konkretnie mógłbyś polecić? Czy któryś z tych dwóch o których pisałem?
Rekomendowane odpowiedzi