Skocz do zawartości

Jaki monitor do 500 zł pod laptopa do lekkiego grania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka
Szukam monitora do podłączenia pod laptopa, bo ekran w moim laptopie jest pół czarny i chcę korzystać tylko z dokupionego monitora. Gram głównie w Fortnite, Rocket League i Robloxa, Minecrafta więc nie potrzebuję profesjonalnego sprzętu.
Zależy mi, żeby monitor miał co najmniej 144hz, max 24cali i żeby dało się podłączyć do laptopa. Totalnie nie wiem na jakie parametry patrzeć, bo się na tym nie znam.
W tej chwili mam laptopa ASUS TUF Gaming A15 FA506II 15.6" IPS 144Hz R5 4600H 16GB RAM 512GB SSD GeForce GTX1650Ti

Macie jakieś dobre modele w tej cenie, które moglibyście polecić? Budżet +- 500zł

Opublikowano

Obserwuj peppera dla promocji i kup cokolwiek, bo do takich wymagań dużo nie trzeba, więc pierwszy w opłacalnej cenie i bez bubli będzie dobry.
Chyba już mało kto robi przyzwoite 24 1080p.
Po taniości, ale 27 cali 1080p jest niby Xiaomi G27i w promocji za ~350 zł, wcześniej pepper go wstawił jako promocję, gdy był w xkom, a teraz jest w kilku sklepach. Jest bliźniaczy 24 cali g24i, ale za 400 zł.

Sam bardziej siedzę w monitorach VA niż IPS, ale tam dobre to bliżej 600 zł i tylko modele 27 1440p.

• Like 1