Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam TV Philips z bluetooth , nie wiem jaka wersja bluetooth posiada ale podejrzewam ze 4.x.

Zakupiłem sobie słuchawki Creative Aurvana Ace 2 (BT 5.3) i oglądając filmy dźwięk jest opóźnioną około 1 sekundy.

Jest to dość irytujące . Czy kupując dodatkowo jakiś transmiter BT 5.x do tv te opóźnienie zniknie na tyle aby komfortowo oglądać filmy? 

Opublikowano

Wydaje mi się, że opóźnianie w większości przypadków zależy od słuchawek. Transmiter może niewiele tutaj wnieść. Dobrze byłoby, jakby udało Ci się ustawić synchronizację, jak zaproponował Kabor.

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Kabor napisał(a):

W TV często są gdzieś ustawienia do synchronizacji obrazu z dźwiękiem.

Tak na szybko z Internetu

https://www.philips.pl/c-f/XC000015751/jak-zsynchronizować-obraz-i-dźwięk-telewizora-philips

5a. Opóźnienie dźwięku

Mam w TV takie coś jak ustawienia "opóźnienie wyjścia audio" ale przez bluetooth nic to nie daję i nic nie zmienia.  

12 godzin temu, j4z napisał(a):

Wydaje mi się, że opóźnianie w większości przypadków zależy od słuchawek. Transmiter może niewiele tutaj wnieść. Dobrze byłoby, jakby udało Ci się ustawić synchronizację, jak zaproponował Kabor.

To nie wina słuchawek bo na telefonie Samsung S22 nie ma żadnego opóźnienia. Sprawdzałem na swoim kompie na karcie bluetooth Intel Dual Band Wireless-AC 8265 i też nie ma opóźnień ale musi być włączona opcja low latency w słuchawkach.

Nadal się zastanawiam czy taki transmiter bluetooth 5.x włożony np port jack albo złącze optyczne nie powoduje tych opóźnień . 

• Like 1