Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
chcę zmienić swoją klawiaturę i myszkę. 
Aktualnie mam klawiaturę Corsair K68 i myszkę KRUX Beam.
Na cały zestaw chciałbym przeznaczyć max 800 zł chyba że będzie warto dopłacić.

W klawiaturze zależy mi żeby była 100% (nie żadna pomniejszana), miała switche brązowe (lub inne dobre do pisania i gry, aktualnie mam czerwone i strasznie mnie denerwują), podświetlenie (mile widziane RGB). Klawiatura najlepiej na kablu lub może być bezprzewodowa ale z możliwością podpięcia kabla.

W myszce zależy mi aby wielkościowo była podobna do aktualnej (byle nie mniejsza), miała tak dobry sensor jak aktualna lub lepszy, miała podświetlenie. Myszka najlepiej na kablu chyba że w tym budżecie uda się znaleźć coś bezprzewodowego z możliwością gania na kablu.

Uda się sklecić jakiś fajny zestaw?

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Wracam do tematu, niestety zabrały mnie inne sprawy i jeszcze nic nie wybrałem.
Odnośnie razera V3 - jest kilka modeli: Zwykła v3, v3 hyper speed, v3 pro, v3 pro + hyper polling speed. Czym te modele się różnią i czy warto do nich dopłacać?
Rozmawiając z innymi ludźmi dostałem też propozycję myszek z chin - Mchose A7 Ultra, Mchose A7 Ultra V2 oraz AJAZZ AJ179 Pro. Czy ktoś z Was korzystał z tych myszek? Lepsza alternatywa dla razera czy jednak nie?

Odnośnie doboru myszki:
Używam chwytu palm
rekawymiar-150x150.jpg
według tego obrazka zmierzyłem i mam 15 cm. I nie wiem czy potrzebuję myszki do średniej dłoni czy dużej. Dla mnie ona jest średnia.

Opublikowano

1:40 - 2:22 opisuje jak zmierzyć rękę i dobrać rozmiar myszki. Jak wybierzesz zgodnie z instrukcją to będzie myszka idealnie pasować.

Ja mam Mchose L7 Ultra ale mam 1.5cm mniejszą rękę niż Ty. A marka Mchose to generalnie jest petarda. Jakość wykonania perfekcyjna. Pokryta materiałem który jest minimalnie śliski, ale po 10 min jak się ręka ciut "spoci" nagle siedzi jak przyklejona do skóry. Nie mogę złego słowa powiedzieć bo wszystko działa idealnie. Scroll świetny do gier z idealnym skokiem. Middle click nie za ciężki nie za lekki. Waga 45g przy której czuję jakbym poruszał plastrem tektury bo jest tak lekka. Rozkład masy przód/tył idealnie wyważony tak że po złapaniu myszki nie buja się ani do przodu ani do tyłu. Wszystko się ustawia w Mchose HUB bez instalacji sterowników. Nawet ślizgacze są ok a ludzie narzekają że słaby ślizg. Dokupiłem ślizgacze ale ich nie montuję bo jest spoko. Mchose A7 Ultra ma wszystko prawie identyczne. Zdecydowanie warta polecenia ;) 

Opublikowano

Porównałem myszki na:
https://www.eloshapes.com/mouse/compare?p=mchose-a7-ultra-vs.-mchose-a7-v2-ultra-vs.-mchose-l7-ultra-vs.-razer-deathadder-v3

i z tego co widzę to Mchose A7 ultra i DeathAdder v3 jest większy od L7 Ultra - więc chyba to byłyby idealne myszki dla mnie.
Czyli polecasz myszki Mchose? Muszę poczekać chyba na BF to może będą w dobrej cenie na ali i wtedy wezmę a jak nie to może skuszę się na Razera.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Poplop napisał(a):

Muszę poczekać chyba na BF to może będą w dobrej cenie na ali i wtedy wezmę a jak nie to może skuszę się na Razera.

Obecnie jest właśnie promo Black Friday na oficjalnej stronce Mchose ;) Wątpię aby było jeszcze taniej, a zakup na Aliexpress to minus bo tam zwroty są niebezpieczne (chyba że kupujesz kartą to masz koło ratunkowe chargeback). Konkurencja na rynku myszek jest tak ogromna że jakość jest wywindowana w kosmos. Jest bardzo dużo świenych myszek.

Ja to się czaję na klawiaturę Mchose UT98 z silent switchami. Chyba nie ma nic podobnego na runku. Mega dziwne to ten klawisz do kalkulatora, który w sumie by mi się przydał. Ale droga jest. Muszę poczekać aż mi się Logitech G915 TKL zepsuje a nie wiem kiedy to będzie. Klawiatury Logitecha też polecam, są ok, ale nie mają wymiennych switchy więc to takie trochę kajdany gdyby się zepsuł któryś; jednorazowa klawiatura.

Edytowane przez HappyLittleGamer
Opublikowano
19 godzin temu, Poplop napisał(a):

Odnośnie razera V3 - jest kilka modeli: Zwykła v3, v3 hyper speed, v3 pro, v3 pro + hyper polling speed. Czym te modele się różnią i czy warto do nich dopłacać?

Zwykła V3 bez żadnych "super-duper" dopisków.