Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 24.01.2026 o 06:01, galakty napisał(a):

Nie wiem, procesor mi zbytnio nie robi różnicy o ile będzie szybki i chłodny.

Bardziej zależy mi na aparacie, baterii - jak tu nie będzie poprawy to zostawiam S23. 

Bateria ma urosnąć do 4300 mAh dla  S26, ale zmiana ze Snapa Elite z S25 na Exynosa 2600 dla S26 i Plusa jako pierwszego CPU 2 nm, nie wiem, czy to nie będzie ten sam casus jak w zwykłej S24 i S24+, które podzieliły los na Exynosa 2400, podczas gdy Ultra miał Snapa 8 Gen 3. Wiem, bo mam już dwa lata S24U, więc mogę się wypowiedzieć na temat kultury pracy itp. A propos, jeśli masz S23 i bateria jeszcze nie daje się mocno we znaki, to zostań na nim. Wsparcie będzie miał do Androida 17. Prawdopodobnie 18 jeszcze zahaczy, jeśli dobrze pójdzie, bo plany są takie, że wsparcie dla S23 zostało przedłużone do 5 lat. Jaką masz wersję – 256 GB?

Edytowane przez Devils1100
Opublikowano
8 godzin temu, Devils1100 napisał(a):

Bateria ma urosnąć do 4300 mAh dla  S26, ale zmiana ze Snapa Elite z S25 na Exynosa 2600 dla S26 i Plusa jako pierwszego CPU 2 nm, nie wiem, czy to nie będzie ten sam casus jak w zwykłej S24 i S24+, które podzieliły los na Exynosa 2400, podczas gdy Ultra miał Snapa 8 Gen 3. Wiem, bo mam już dwa lata S24U, więc mogę się wypowiedzieć na temat kultury pracy itp. A propos, jeśli masz S23 i bateria jeszcze nie daje się mocno we znaki, to zostań na nim. Wsparcie będzie miał do Androida 17. Prawdopodobnie 18 jeszcze zahaczy, jeśli dobrze pójdzie, bo plany są takie, że wsparcie dla S23 zostało przedłużone do 5 lat. Jaką masz wersję – 256 GB?

Niestety 128GB, kupiłem za 2100 zł bo był rzut na Allegro kiedyś, polska dystrybucja. Ale mi pamięci wystarcza ;) 

Pewnie zostanę kolejny rok, totalnie mi się zmieniać nie chce. Gdyby OnePlus nie robił takich cegłówek to bym w niego poszedł, a Xiaomi nie chcę. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Niestety 128GB, kupiłem za 2100 zł bo był rzut na Allegro kiedyś, polska dystrybucja. Ale mi pamięci wystarcza ;) 

Pewnie zostanę kolejny rok, totalnie mi się zmieniać nie chce. Gdyby OnePlus nie robił takich cegłówek to bym w niego poszedł, a Xiaomi nie chcę. 

Aa czyli 128GB na UFS 3.1  nie Xiaomi Telefonów tez bym jednak nie chciał czy ja wiem czy Oneplus taka cegła zamówiłem pod koniec 2024 Oneplusa 12 chcialem zobaczyc jak sie prezentuje byłem w szoku jak lepszy aparat przedni miał od mojego S24U reszta  wydawała się na + ale ci powiem Ojciec ma S25U i jak on chodzi to czuć róznice nie jakąs przepasc ogromną ale czuć tą róznice bo Rdzenie nie ma juz na Cortex tylko Orion jak Qualcomm robi w  Laptopach na Windowsie i taktowanie rdzeni tez pewnie swoje robią😉

Edytowane przez Devils1100
Opublikowano

Ja się czaiłem na S25+ i w końcu nie kupiłem zachęcony premierą OP15 i trochę żałuję. Czytam różne opinie po tych kilku miesiącach od premiery i soft w OP15 wydaje się być gorszy niż w Samsungach. Przez ten czas cena S25+ wystrzeliła w kosmos. Samsung ewidentnie produkcję wygasza przed premierą S26 i po porostu nie ma już ich zbyt wiele. Po Exynosie w S26 nie spodziewam się niczego dobrego. Pewnie znów będzie więcej prądu ciągnął na 5G.

Opublikowano
5 godzin temu, Rafik7 napisał(a):

Ja się czaiłem na S25+ i w końcu nie kupiłem zachęcony premierą OP15 i trochę żałuję. Czytam różne opinie po tych kilku miesiącach od premiery i soft w OP15 wydaje się być gorszy niż w Samsungach. Przez ten czas cena S25+ wystrzeliła w kosmos. Samsung ewidentnie produkcję wygasza przed premierą S26 i po porostu nie ma już ich zbyt wiele. Po Exynosie w S26 nie spodziewam się niczego dobrego. Pewnie znów będzie więcej prądu ciągnął na 5G.

Az tak zle? Jak wzialem na testy  OP12 to fajnie to wygladalo wtedy jak zamowiłem myslalem ze Andka 15 dostane bo głównie z ta mysla zamówiłem bo wtedy nowy HypesOS będzie bo wychodził ale mój nie dostał i po paru dniach odesłałem go.No One UI jest top ale ze OP15 się nie sprawdza szczerze w szoku jestem no ale nie kazdemu podpasi;/

Opublikowano
1 godzinę temu, Devils1100 napisał(a):

Az tak zle? Jak wzialem na testy  OP12 to fajnie to wygladalo wtedy jak zamowiłem myslalem ze Andka 15 dostane bo głównie z ta mysla zamówiłem bo wtedy nowy HypesOS będzie bo wychodził ale mój nie dostał i po paru dniach odesłałem go.No One UI jest top ale ze OP15 się nie sprawdza szczerze w szoku jestem no ale nie kazdemu podpasi;/

O ile z OnePlus nie mam doświadczenia, tak sprzętów Samsunga u mnie ostatnio robi się sporo (gdzie jeszcze dwa lata temu nie miałem od nich kompletnie nic). Pierwszy był soundbar, potem A56 w rodzinie się pojawił (nie u mnie w domu, ale bliska rodzina), a teraz do tego A56 doszedł TV Samsunga. Żonie zamieniłem Asusa Zenfone 7 właśnie na S25+. Przyznaję szczerze, że jestem pod wrażeniem bo każdy z tych sprzętów po prostu działa. Na wszystkie te urządzenia tylko soundbar sporadycznie się zbuguje i w Netflixie leci audio bez dialogów. Wystarczy restart i wszystko wraca do normy. Aktualizacje bezpieczeństwa na A56 i S25+ wjeżdżają co miesiąc jak w zegarku. W telefonach nie zauważyłem nic na minus. SmartThings fajnie integruje ze sobą różne sprzęty i dochodzą nowe funkcje np. sterowanie TV z telefonu, albo puszczanie muzyki z telefonu przez soundbar (tutaj telefon nawet nie jest Samsungowy bo to często robię z mojego LG).
AI w S25+ wyraźnie lepszy niż w A56 i jak ktoś umie z tego korzystać to naprawdę jest przydatne (wyszukiwanie, wydawanie poleceń, podsumowania, edycja zdjęć). 

Dla porównania na premierę OnePlus 15 Android Auto było zbugowane i rozłączał się co 5-10 minut. Poprawka wyszła prawie po dwóch miesiącach, ale dalej pojawiają się sporadyczne komentarze, że mimo aktualizacji nie działa :E I żeby nie było, bardzo poważnie zastanawiam się nad tym telefonem, bo hardware jest świetny (ta bateria :lovin:). Nawet te nieszczęsne aparaty wcale nie są złe tylko wystarczy przejrzeć normalne recenzje, a nie foto zapaleńców co każdy piksel komentują. Rzecz w tym, że ja się już chyba robię starty bo po czasach dłubania, szukania custom romów na XDA, oczekuję, że telefon po prostu będzie działał i nie będę musiał grzebać w nim bez przerwy. Tylko dla tego nie kupiłem jeszcze OnePlus 15. Ten soft mnie zraził.

Jak czasami używam żony S25+ to myślę sobie, że trzeba było kupić od razu drugi dla siebie :/

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak OP15, ale OP13 mam równo od roku i prawdę mówiąc soft jest da mnie bliski ideału. Nie jestem jakimś power-userem smartphona, ale w codziennym użytku nie widzę żadnych niedoścignięć. Nigdy się nie zawiesił, śmiga jak rakieta, nie natrafiłem na żadne błędy. Z Android Auto też nie miałem żadnych problemów, jedynie ostatnio jeździłem Mercedesem GLA z tego roku to czasami zrywało połączenie, ale to chyba wina komputera w aucie, bo już w Skodzie Kamiq problemu nie było. U mnie w Kia jest po kablu to śmiga bez żadnego problemu.

Od czasu premiery wyszło co najmniej kilka większych i mniejszych aktualizacji. Trochę mnie dziwi więc, że w OP15 ludzie narzekają na soft, ale to może ja po prostu mam zbyt małe wymagania względem telefonu? ;) 

Edytowane przez Dirian
Opublikowano
43 minuty temu, Dirian napisał(a):

Trochę mnie dziwi więc, że w OP15 ludzie narzekają na soft, ale to może ja po prostu mam zbyt małe wymagania względem telefonu? ;)

Może źle się wyraziłem. Nie zauważyłem, by ludzie jechali po tym sofcie. Z tego co czytam to soft jest lekki i przyjemny. Bardziej chodzi o bugi, z których ten ze zrywaniem Android Auto był chyba największym i najbardziej dotkliwym dla dużego grona użytkowników. Może tak jak pisze @ODIN85 to tylko problemy wieku dziecięcego?