Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Barosz napisał(a):

Opowiadaj.

Został mi do przetestowania aparat, ale generalnie po S23 skok nieziemski. Do złudzenia przypomina iPhone, fajnie się trzyma przez te zaokrąglenia, wyświetlacz jasny i dużo lepszy, bateria wiadomo potrzeba czasu żeby się ułożyła ale 6330mAh musi trzymać lepiej od 3900 mAh :E 

Najbardziej jednak mnie zdziwiło, że mając Buds 3 Pro które specjalny kodek BT mają tylko przy połączeniu z Samsungiem, grają lepiej na... Xiaomi :E 

Opublikowano
W dniu 29.03.2026 o 12:44, Barosz napisał(a):

Daj znać jak aparat. Chociaż pewnie będzie ok. I jak z systemem. 

Obejrzałem masę testów i szczerze powiedziawszy to ten telefon pod kątem aparatu to quasi-flagowiec, mimo bardzo dużego sensora głównego.

Oto kilka problemów jakie dostrzegam:

- nieco prześwietlone zdjęcia czasami robi, ale to może być subiektywne

- lekki efekt white hue (też raczej większości nie będzie przeszkadzał, ale warto zaznaczyć że w tym segmencie to chyba tylko Samsungi mają to skopane poza Xiaomi 17)

- bardzo słaba stabilizacja podczas nocnego nagrywania, widoczny stuttering

- gwałtowne zmiany "doświetlenia" sceny podczas zmiany kadru lub zoomu podczas nagrywania nocą

- bardzo dużo szumów podczas nocnego nagrywania

Dla odmiany też kilka plusów:

- bardzo dobra stabilizacja przy dziennym wideo

- całościowo jakość obrazu jest wysoka, niezależnie z której soczewki akurat pstrykasz

- subiektywnie aparat robi lepszą robotę przy dziennym nagrywaniu niż iPhone 17 co już powinno być sporym wyznacznikiem

Może o czymś tu zapomniałem, ale dla amatora fotografii ten telefon powinien wystarczyć z nawiązką.

• Like 1
Opublikowano

W sumie to nie jestem zapalonym fotografem, nie bawię się opcjami czasem ot walne fotkę jakiegoś krajobrazu, chyba że jakieś wakacje to wiadomo. Nie wiem w sumie jakie są wielkie różnice teraz w nich między topowymi iphonami czy huawejami, które kiedyś były wyznacznikami świetnych aparatów a dzisiaj chyba te granice się zacierają tak mi się wydaje. Ale ktoś kiedyś powiedział że jak chcesz być fotografem to kup sobie aparat xd Wiadomo fajnie jak ma dużo opcji i jakieś bajery ale później mało co się z tego korzysta przynajmniej ja.

Znalazłem świetny stary mem.

FB_IMG_1774930404837.jpg

• Haha 1
Opublikowano

Aparat gniecie ten z S23, myślę że od IP17 też lepszy. Wideo nie oceniałem, rzadko cokolwiek nagrywam i nie patrzę na to. 

Bateria sztos, w końcu nie jestem przykuty do ładowarki, 44h od ostatniego ładowania i mam 29% :E Co prawda to po WIFI głównie + trochę 5G i Android Auto, ale i tak ładny wynik. Jak po 5G zrobi 4-5h SoT to super.

Ładowanie na GaN na ustawieniu standard dobija do 45-50W i pod koniec zwalnia na 25-30W, jest opcja przyspieszenia (obsługuje chyba 100W) ale aż tyle mi nie trzeba. 

• Like 1
Opublikowano

Właśnie Pixele też mnie interesowały bo rozmiarowo były idealne natomiast to ładowanie standardowe 30W wykluczyły go.

Kolejna irytująca rzecz w moim asusie to to że sam potrafi się odblokować w kieszeni i nagle różne okienka się otwierają albo nawet wysyłają się jakieś wiadomości...już nie mogę się doczekać aż go wymienię.

@galakty fajnie że widzisz różnicę. Jestem ciekaw czy za miesiąc znajdziesz coś co Ciebie irytuje w tym telefonie albo ogólnie minusy. Na pewno się odezwę zanim bym miał zamówić swój model.

Opublikowano
8 minut temu, Barosz napisał(a):

ładowanie standardowe 30W

To jest ładowanie maksymalne, realnie powyzej 50% to pewnie z 15W jest ;) 

9 minut temu, Barosz napisał(a):

fajnie że widzisz różnicę. Jestem ciekaw czy za miesiąc znajdziesz coś co Ciebie irytuje w tym telefonie albo ogólnie minusy. Na pewno się odezwę zanim bym miał zamówić swój model

Póki co jestem zszokowany jak to dobrze działa, to nie to Xiaomi co 5-10 lat temu. Jak swojej narzeczonej pokazałem to myslała że to iPhone :E 

Opublikowano
28 minut temu, Barosz napisał(a):

Właśnie Pixele też mnie interesowały bo rozmiarowo były idealne natomiast to ładowanie standardowe 30W wykluczyły go.

Kolejna irytująca rzecz w moim asusie to to że sam potrafi się odblokować w kieszeni i nagle różne okienka się otwierają albo nawet wysyłają się jakieś wiadomości...już nie mogę się doczekać aż go wymienię.

@galakty fajnie że widzisz różnicę. Jestem ciekaw czy za miesiąc znajdziesz coś co Ciebie irytuje w tym telefonie albo ogólnie minusy. Na pewno się odezwę zanim bym miał zamówić swój model.

Włącz tryb kieszeniowy.

Opublikowano

Pierw wdarli się na rynek tanimi telefonami o przystępnej cenie i wydajności i widać że poszli w segment flagowców lub coś koło tego.

A można wiedzieć ile dałeś i jaką wersję wziąłeś?

19 minut temu, galakty napisał(a):

To jest ładowanie maksymalne, realnie powyzej 50% to pewnie z 15W jest ;) 

Póki co jestem zszokowany jak to dobrze działa, to nie to Xiaomi co 5-10 lat temu. Jak swojej narzeczonej pokazałem to myslała że to iPhone :E 

1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

Włącz tryb kieszeniowy.

Właśnie o to chodzi że mam włączony🤣

Opublikowano
5 minut temu, galakty napisał(a):

12/256 za 3400 z Allegro, dystrybucja europejska. Nie dam 4200 zł za telefon, a tabletu za 1 zł już nie było. 

Właśnie widzę że są takie i takie. Zastanawiam się gdzie jest haczyk i czy kupując ten tańszy w razie co nie będzie problemu gdyby coś z gwarancją?

Opublikowano

No dobra a kwestia grzania ? Przy takich bebechach przeglądając neta czy coś czujesz żeby było ciepło ? I najważniejsze to głośnik i mikrofon do rozmów wszystko działa dobrze ? Nie przerywa słychać wyraźnie i głośno ?

Opublikowano
21 godzin temu, galakty napisał(a):

Szkoda tylko że poza aparatem Pixel nic nie wnosi dobrego :E 

Piątka to był dla mnie telefon niemal idealny, po nim nawet s25 wydaje się klocowaty. Do tego GCAM zostawiał całą konkurencję w błocie. Potem weszły exynosy z ich prądożernymi modemami i się posypało, doładowywanie telefonu w trakcie dnia to dla mnie absolutny dealbreaker. Szkoda, bo lubię feel czystego andka, a material design mi sie podobał dużo bardziej niż to co mamy w Samsungu czy już zwłaszcza to kopiowanie IOS w chińczykach.

Opublikowano
13 godzin temu, Barosz napisał(a):

No dobra a kwestia grzania ? Przy takich bebechach przeglądając neta czy coś czujesz żeby było ciepło ? I najważniejsze to głośnik i mikrofon do rozmów wszystko działa dobrze ? Nie przerywa słychać wyraźnie i głośno ?

Ty masz telefon sprzed 20 lat że takie pytania zadajesz? Mocno Cię ten Asus skrzywdził :E 

Tych problemów dzisiaj NIE MA w telefonie za 4k xddd 

3 minuty temu, Zdzichon napisał(a):

Do tego GCAM zostawiał całą konkurencję w błocie. Potem weszły exynosy z ich prądożernymi modemami i się posypało, doładowywanie telefonu w trakcie dnia to dla mnie absolutny dealbreaker.

Exynosy zabiły Pixele i Samsungi niestety, a ceny nowych Pixeli też już jakieś zachęcające nie są... Płacisz prawie tyle co za chińskiego flagowca, a wydajność 1/3 + grzanie :/ 

Opublikowano

Po prostu pamiętam że przed one plus miałem jakiś HTC z dodatkowym ekranem i przy przeglądaniu neta potrafił się grzać. I dodatkowo jakość rozmów była przeciętna. One plusa miałbym do dzisiaj gdyby mi nie wpadł do morza a Asus z czasem zaczął się buntować jak z tym USB C i każde ładowanie to udręka, delikatnie się grzeje przy dłuższym korzystaniu ale to mało wyczuwalne jest.

Po prostu jestem typem który chciałby wiedzieć wszystko 🤣 

Opublikowano
W dniu 1.04.2026 o 09:01, galakty napisał(a):

Exynosy zabiły Pixele i Samsungi niestety, a ceny nowych Pixeli też już jakieś zachęcające nie są... Płacisz prawie tyle co za chińskiego flagowca, a wydajność 1/3 + grzanie :/ 

wszystko zalezy do czego uzywasz smartfona, ja np szukałem dla zony telefon , zalezalo jej na jak najlepszej jakosci zdjęc w stosunku do ceny i estetycznym wyglądzie , żona nie gra w gry, nie uzywa smartfona do obliczeń, nie kręci filmików, wybór padł na najnowszego pixela , zeby nie było nie twierdze ze to był najlepszy wybór, tylko ze w tych konkretnych zastosowaniach smartfon daje rade