Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy moglibyście doradzić mi jaką kartę graficzną mam wybrać pod mój zestaw:

SilentiumPC Vero L2 500w 80 plus bronze

amd ryzen 5700x (niedawno co zmieniłem)

karta graficzna obecna to Gigabyte radeon RX 570 Gaming 4GDDR

obudowa SilentiumPC signum SG1M

Płyta główna MSI B450M Pro-vdh Plus

Ram 32GB Patriot.Kolega mówił żebym kupił sobie 4060rtx , a drugi odradzał i mówił żebym kupił 9060 xt dual fan, i teraz chciałbym żeby ktoś mi doradził budżet mam ograniczony czym taniej tym lepiej dla mnie myślę że takie 300-350 euro to moje max,komputer używany do gier takich jak BF6,Abi,Rust itp, bardzo bym prosił o pomoc i jeszcze co powinienem ustawić w BIOS i co sprawdzić po zamontowaniu nowego Procka.

Opublikowano

Jak wyżej. Ja dodam, że jeśli chodzi o 9060 XT Dual fan to bierz wersję Sapphire Pulse. Dobra kultura pracy, a to jedna z najtańszych (jak nie najtańsza) wersja 9060 XT. Oczywiście bierz pod uwagę tylko wariant 16 GB, 8 pomimo, że tańszy (i w sumie tak samo wydajny) to sobie odpuść. Np. Indiana Jones w 1080p na ultra już wywala na 8GB (a nawet po prostu się nie włącza wyświetlając komunikat o zbyt małej pamięci VRAM). Dla większości gier minimum to 8GB (np. Doom: The Dark Ages nie odpali się na karcie poniżej 8 GB VRAM - przynajmniej jak testowałem RX570 4GB to się nie włączył, ale wymaga też wsparcia dla RT więc może to też ma znaczenie). Jako, że masz nadal kartę z 2017 roku to wnioskuję, że nie wymienisz GPU za rok więc gnioty pokroju 4060 sobie odpuść.

• Thanks 1
  • Upvote 1