Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór wszystkim. Przychodzę z takim dziwnym zapytaniem. Mam nowy monitor, skusiłem się na Minileda AOC (produkcja: Aug 2025, więc świeży). Zauważyłem ostatnio, przechodząc między zakładkami, scrollując i w grze, że pojawia się taka linia w lewym górnym rogu, która znika i po paru sekundach się pojawia. Zauważyłem to, gdy w Windowsie miałem ustawione na 180 Hz + w Panelu Sterowania G-SYNC opcja numer 3: „Zastosuj dla wybranego monitora”. Testowałem też, jak  wyłączyłem to Zastosuj dla Wybranego Monitora to przy 180HZ tego Paska juz nie ma ale  zaś widziałem, że G-SYNC nie działał. Zaś jak zmniejszę na 165 Hz i włączę ten G-SYNC🖥 (wymuszę działanie 3. Opcja Dla Wybranego Monitora), to zaczyna to działac ale nie przy 180HZ ale na 165 Gdzieś wyczytałem na Reddicie, żeby ta linia zniknęła, trzeba zmniejszyć ze 180 na te 165 właśnie. Kabel mam DP oczywiście, bo na HDMI zresztą maks 144 by było. I teraz nie wiem za bardzo, o co chodzi, czy jest sens jakiś kabel zamawiać, jak się okaże, że dalej poprawy nie będzie.

Ps:Podsyłam zaciekawionych Filmiki jak to wygląda mniejwięcej 

Pozdrawiam🙂

20251108_174456.jpg