barti_srarti 5 Opublikowano Czwartek o 20:37 Opublikowano Czwartek o 20:37 Cześć, mam problem, zmienilem rtxa 3070ti na rx 9060xt i nie mogę wlączyc w ustawieniach windowsa HDR. Wcześniej nie bylo żadnych problemów, podlaczone tym samym kablem DP. monitor to AORUS FO27Q2.
Send1N 4 153 Opublikowano Piątek o 13:17 Opublikowano Piątek o 13:17 Wejdz w soft amd: ustawienia > ekran > format pixeli i zmień na pełen zakres jeżeli tego nie zrobiłeś (stanardowo po instalacji sterów jest ograniczony) po tej zmianie spróbuj jeszcze raz odpalić hdr
barti_srarti 5 Opublikowano Piątek o 17:37 Autor Opublikowano Piątek o 17:37 Problem rozwiązany w sterowniku nie może być zaznaczona opcja ,,10 bitowy format pikseli,, 1 1
leven 537 Opublikowano Piątek o 18:21 Opublikowano Piątek o 18:21 A jaki, skoro 10bit jest do monitora najwyższy ?
Send1N 4 153 Opublikowano Piątek o 19:55 Opublikowano Piątek o 19:55 (edytowane) Leven pewnie myślał że chodzi o głębie kolorów niżej tak zgaduje ta opcja jest po instalacji sterów stockowo wyłączona, u ciebie była włączona jak soft wykrył ekran 10bpc? Edytowane Piątek o 19:59 przez Send1N
barti_srarti 5 Opublikowano Piątek o 20:45 Autor Opublikowano Piątek o 20:45 kurcze szczerze to nie pamietam co bylo stockowo wlaczone a co sam majstrowalem
Send1N 4 153 Opublikowano Sobota o 01:14 Opublikowano Sobota o 01:14 (edytowane) Przy zwykłym standardowym ekranie 8bpc to jest stockowo wyłączone na każdym radeonie seria nie ma znaczenia , nie wiem jak w przypadku ekranów z 10 bitową paletą bo jest możliwość że po prostu sam sobie popsułeś a tu pewnie nie jeden już widział kolejny pretekst aby wbić szpilę amd Edytowane Sobota o 01:14 przez Send1N 1
Rekomendowane odpowiedzi