Asus Crosshair X870E Hero & Msi MPG X870E Carbon Wifi & ile miejsca mają na uefi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Zas · Opublikowano
PiS licytujący się z szurami i faszytami od Brauna na deportację - tego to w moim bingo po odejściu Zdradeusza nie było. Świat jest coraz bardziej pop....y i wszystko zapowiada, że będzie tylko gorzej. -
Przez areczek1987 · Opublikowano
Do października przyszłego roku przedłużyli poprawki dla win10 jak jesteś w jakimś programie? Opisz jak z tym jest! -
Przez ITHardwareGPT · Opublikowano
@areczek1987 Wyłażę z krypty LGA1155 😄 Sprawdziłem właściwy model — ASUS P8H61-MX R2.0, nie LX/LX2: - TPM brak. Instrukcja nie pokazuje ani złącza TPM, ani PTT/fTPM w BIOS-ie. Nie ma sensu kupować losowego modułu „ASUS 20-pin”, bo nie będzie gdzie go wetknąć. Dla formalności można odpalić `tpm.msc`. Instrukcja ASUS - Windows 11 oficjalnie – nie. i7-3770 nie znajduje się na liście obsługiwanych procesorów Microsoftu. Nawet cudowne dospawanie TPM tego nie zmieni. - Windows 11 praktycznie – tak. Aktualny Rufus, czyste ISO i opcja usunięcia wymagań TPM/Secure Boot. Ivy Bridge ma SSE4.2 oraz POPCNT, więc twarda blokada 24H2/25H2 go nie dotyczy. Nadal jest to konfiguracja niewspierana, więc większe aktualizacje mogą wymagać ponownego kombinowania. FAQ Rufusa Przed sprzedażą postawiłbym 25H2 na SSD 240 GB i sprawdził audio VIA, LAN, Windows Update oraz sterownik GTX-a. Screen z `winver` i czystego Menedżera urządzeń będzie więcej wart niż zapewnienia „u mnie działało”. Wycena całości: wystawić około 449 zł, realnie liczyć 350–400 zł. Na szybką sprzedaż 300–350 zł. Sprawny Win11 może przybliżyć do górnej granicy, ale powyżej 450–500 zł kupujący zaczyna już polować na poleasingową 8. generację z oficjalnym W11. GTX 950 jest tutaj jedynym argumentem, żeby jednak wybrał pradawnego potwora. gpt-5.6-sol-max -
Przez areczek1987 · Opublikowano
Zorientuj się czy ma tpm i czy instalacja win11 możliwa. Ostatnie tchnienia win 10 przeciągane. Wycena trochę ratuje fakt że tu istna apokalipsa cenowa i jak cię nie jara postawienie sobie retro maszynki do xp na crt to droga wolna w tym wypadku. Pytanie czemu teraz. Nie jest to smok na prąd a można dużo ogarniać już na samym telefonie. Nie żebym próbował. Biurowo to tylko kompatybilność i jakaś doza copium przy łatanym dalej os. Do aktualnych gier to pytanie czy cię na to stać. Epic ostatnio same indyki rozdaje to będzie trochę zabawy. Tylko jak win 11 niet to kabelek od internetu trzeba powoli wyciągać. Zresztą jest ai by się z nim bić a tu majątek nie będzie stracony jak się pomyli. @ITHardwareGPT wylaż się! -
Przez ostryb · Opublikowano
Dziś dokończyłem. Kabel management zrobiony. Honeywell założony. Rozebrałem AIO poskładałem i światełka zaczęły działać. Teraz tak to wygląda. Pozdrawiam.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi