Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, ronaldo864 napisał(a):

Ta wersja Pny jest niestety głośna ....  Kolejna propozycja cichego 5080 to  :ASUS GeForce RTX 5080 Prime OC 

Już ktoś pisał w wątku o 50xx, że w 5070ti problem z tymi PNY polega na wysuniętych kabelkach w prowadnicach wentylatorów - gdzieś tam minimalnie haczy. No dźwięk ewidentnie by się zgadzał, więc może tu jest podobnie.

Edytowane przez hajapackage
Opublikowano
12 godzin temu, hajapackage napisał(a):

Już ktoś pisał w wątku o 50xx, że w 5070ti problem z tymi PNY polega na wysuniętych kabelkach w prowadnicach wentylatorów - gdzieś tam minimalnie haczy. No dźwięk ewidentnie by się zgadzał, więc może tu jest podobnie.

Ja u siebie nie widziałem żadnych kabelków a jeśli wentylator by haczył to by się szybko zatrzymywał popychany palcem (a tak nie było). Podpytam właściciela takiego szurajacego czy może sprawdzić u siebie tą kabelkową teorię

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.12.2025 o 16:57, JohnB napisał(a):

Daj znać jak z kulturą pracy się sprawuje ;)

Hej dostałem dziś kartę im muszę powiedzieć jedno że jest masywna.
3 sloty, wiatraki do 60 stopni stoją. Obecnie jak gram w Stalker GAMMA w ogóle nic nie słychać.

Mam Fan control zainstalowany którym przycinam obroty CPU  itd. przy okazji.

Samo podświetlenie boczne fajne, wiatraków już nie - jakiś dziwny stroboskop.

Kultura pracy vs 7dmio letni GTX 1080Ti nie porównywalna. Przy kalibracji czujników - jak rozpędziły się wiatraki na maksa to jak suszarka :D. W codziennym użytkowaniu bajka.

Cewki nie piszczą, nie ma wibracji.

Ps. Trochę męczyłem się z montażem podpórki do tej karty bo albo instrukcja z czapy albo ja nie ogarniam ale koniec końców się udało.

P_20251203_215016.jpg

Edytowane przez Zryty
Dodanie fotki
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Słyszałem o problemach z kartami Gigabyte, że zamiast termopadów dali jakąś grubą ilośc pasty termo, co skutkowało jej wyciekiem, w sytuacji kiedy GPU było montowane wertykalnie.
Mimo, że o tym problemie pobieżnie słyszałem to zakupiłem GIGABYTE GeForce RTX 5080 Gaming OC 16GB DLSS 4. Trochę na szybko zakupy robione, ze względu na sytuacje z RAM i to jak straszą podwyżkami na pozostałe części, a dobre promo w połączeniu z CPU weszło w Media Ekspert, gdzie dużego wyboru nie było.
Gigabyte jakoś naprawił ten problem? Czy pozostaje używać i reklamować jak pojawi się problem, a po gwarancji po prostu rozebrać i dać tam termopady?
Moja karta ma tego dość solidną porcje nałożoną.

BTW chciałem sprawdzić date produkcji mojego GPU i natrafiłrm na taki link https://services.gigabyte.com/product/en-us/
START DATE  to data produkcji, czy pierwsze użycie karty i dostałem używkę, chociaż po foliach i ogólnym stanie nie wygląda na używkę.
Zrzut ekranu 2025-12-7 o 22.30.31.png

20251206_003733.jpg       20251206_003902.jpg      20251206_003924.jpg     20251206_003929.jpg

Edytowane przez Chytruseq
Opublikowano (edytowane)

W historii w sklepie mam, że odebrałem 05.05.2025. GW leci od 02.05.2025, czyli pewnie data zakupu/złożenia zamówienia. Dziwnie u Ciebie jest. Może ją zarejestruj. 

Screenshot_20251208-020753.thumb.png.946e89eccaea6c031141809b7e9be4d4.png

Screenshot_20251208-020255.thumb.png.42ad1d6d626485a26d728c5053a53848.png

Edytowane przez j4z
  • Like 1