Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Planuję zmienić chłodzenie na AIO oraz obudowę całego PC. Do tej pory nie byłem zwolennikiem "światełek" ale chyba pora na małą zmianę. Jestem trochę zielony w tym temacie ale z tego co doczytałem to moja płyta nie obsługuje ARGB (jednie paski ledowe rgb), czyli odpada większość świecących AIO i wentylatorów w obudowie.

Czy poniższy kontroler (pierwszy lepszy dla przykładu) jest rozwiązaniem mojego problemu? Rozumiem, że wtedy pompę z AIO podpinam na płycie pod PUMP_FAN1, chłodnicę pod CPU_FAN1, wentylatory obudowy pójdą pod SYS_FANx i wszystkie wtyczki ARGB z AIO i obudowy pójdą do poniższego kontrolera?

https://allegro.pl/oferta/kontroler-argb-pwm-az-9-portow-pilot-w-zestawie-z-bateria-wiele-trybow-18003074587?reco_id=95284b77-cedf-11f0-8469-8e55b36bf78e&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017

Opublikowano

Dobrze myślisz, wentylatory i pompę możesz też podłączyć bezpośrednio do tego kontrolera który podlinkowałeś, jednak jak chcesz aby to płyta zarządzała obrotami podłączasz do cpu i pump fan a tylko podświetlenie do kontrolera.

• Upvote 1