Używany PC do ok. 1500zł w co celować?
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez ShaDow_Pro · Opublikowano
Może kiedyś teraz działa cicho, nie chcę nić dotykać No ja 140 w obudowie i tak mam w idle 400-450 rpm, w max stresie ~750-800rpm, w grach jest zazwyczaj ~650rpm. -
Przez Badalamann · Opublikowano
Szkolenia dla chętnych są obecnie. Wakacje z wojskiem to maksymalnie kilkanaście tysięcy osób rocznie. Z dobrowolną zasadnicza i WOTem za ten rok ma być ok 40-50 tys nowych rezerwistów. Trzeba pamiętać że jakaś część "starej" rezerwy z kolei wypada ze względu na wiek. Także widać że potrzeba szerszych szkoleń niż tylko dla chętnych. Nawet te 1-2 miesięczne już coś dają. Wojsko od kilku lat o to bardzo zabiega. Ale politycy nie chcą ruszyć z obowiązkowymi szkoleniami ze względów wyborczych. Pomysł musiałby mieć poparcie tak KO jak PiSu z Prezydentem. Wówczas to wdrożą. Obecnie wielkie oczy może robić "stara rezerwa". Bo założenia są takie że jak się zacznie wojna w państwach bałtyckich to dopiero ruszą większe szkolenia nowych. Wojsko zdąży ich wyszkolić zanim się "zużyją" starzy rezerwiści. Ale też oznacza to, że w początkowych miesiącach wojny, ci "starzy" pójdą na zmielenie na froncie.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi