Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
mam obecnie klawiaturę corsair k55 i jestem zadowolony , z tym że ma juz kilka lat i miała pare razy kontakt z wodą itp i już nie działa tak jak bym tego chciał...

Myślę o zakupię nowej klawiatury (najlepiej wizualnie podobną) tzn "pełna " z numeryczną i podkładką pod nadgarstek.

zastanawiam się nad mechaniczną z tym ze jeśli już to żeby klawisze NIE były głośne bo małżonka wywali ją szybciej niż inpost dostarczy :)

• Haha 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

zamówiłem kilka żeby zobaczyć co mi podpasuje i wybór padł na

https://allegro.pl/oferta/klawiatura-przewodowa-dla-graczy-endorfy-omnis-onyx-white-kailh-red-rgb-15736240820?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=47407ded-0651-463d-83b2-c38adeb0c723&utm_content=9343ccb9b946#

jest cicha ,pełny wymiar ,podkładka pod nadgarstek , rolke do regulacji glośnosci i fajne RGB  także osobiście mogę polecic :)

• Like 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę odkop ale @kacpi278 jak ją oceniasz pod względem głośności w porównaniu do membranowych? 

Myślę nad zmianą klawy bo obecna mi nie odpowiada ale miałem raz w życiu mechanika na switchach cherry blue i był to absolutny koszmar :E

Marzy mi się coś cichego po prostu i chyba mechanik bo lepiej reaguje na tapnięcia.

Opublikowano

Rzadko klawiatury mają ciche przełączniki zamontowane w standardzie. Raczej zrobili z tego opcję "premium". Albo trzeba dokupić samemu przełączniki i wymienić.

Ja z fajnych cichych klawiatur i baterią która nie jest lipna to wygrzebałem tylko Mchose UT98 z przełącznikami Silent Peach V3 500zł bez VAT, i low-profile Numphy Air75 V3 z przełącznikami Blush Switch ale trzeba dokupić keycapsy nSA shine through z Air75 V2 za 140zł i razem wyjdzie 840zł (1200h bateria).

Przykład Blush Switch:

Jak ktoś coś taniej znajdzie to niech wklei, ale coś czuję że będą kompromisy jak ta lala ;)