Skocz do zawartości

Chłodzenie NZXT Kraken 280 RGB

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 11.12.2025 o 20:31, AudRob napisał(a):

Mam na oku takie chłodzenie NZXT Kraken 280 RGB White 2x140mm  czy ktoś takie używa jak z kulturą pracy pompki  wydajnością itp.

Ja mam, ultra ciche (ale masz też regulację), bajecznie wygląda i każdy pyta zawsze jak do mnie przychodzi co to za chłodzenie xD 

• Thanks 1
Opublikowano

Zastanawia mnie wylew tematów na Reddit odnośnie problemów z NZXT Kraken 280 z przed roku i dwu lat 

https://www.google.com/search?q=NZXT+Kraken+280+RGB+White+issue+reddit+&sca_esv=8b6848c6fe0124b8&sxsrf=AE3TifNWJD02cE9LakZCAZIKLnqRHxnaFw%3A1767598732047&source=hp&ei=jGpbaYRvv7nA8A-PoY6wDg&iflsig=AOw8s4IAAAAAaVt4nFhLNtKtxLYbE0ZhYJka113AaV8P&ved=0ahUKEwiE5Zu08vORAxW_HBAIHY-QA-YQ4dUDCB8&uact=5&oq=NZXT+Kraken+280+RGB+White+issue+reddit+&gs_lp=Egdnd3Mtd2l6IidOWlhUIEtyYWtlbiAyODAgUkdCIFdoaXRlIGlzc3VlIHJlZGRpdCAyBRAAGO8FMgUQABjvBTIFEAAY7wUyBRAAGO8FMgUQABjvBUibYVAAWPRWcAB4AJABAJgBjgGgAegJqgEEMTEuNLgBA8gBAPgBAvgBAZgCD6ACpArCAgcQABiABBgTwgIIEAAYExgWGB7CAgYQABgWGB7CAggQABiABBiiBMICBRAhGKABwgIHECEYoAEYCpgDAJIHBDExLjSgB_05sgcEMTEuNLgHpArCBwUwLjkuNsgHIYAIAA&sclient=gws-wiz

i tutaj pytanie jak to się przekłada na obecnie dostępne w sprzedaży nowe AIO tego producenta.

Kraken 360 miałem dłuższy czas temu i tragedia z pompą Asetek...dostał kopa po kilku dniach pracy,

kolejny Asetek w AIO GPU (RTX 3090 Kingpin zdechł po drugim roku pracy) i wtedy przygoda z tymi pompami zakończyła się dla mnie definitywnie

Jakiś uraz mam od tej pory do produktów Asetek...

znowu EKWB AIO360 (Basic) pracuje 4 lata i perfekt się spisuje ale to kompletnie inna pompa.

Opublikowano

Wygrałeś,dobra sztuka wpadła po prostu.

Jak widać ruletka ... u mnie nie trafiło sprawnej pompy Asetek dwa razy i dałem sobie spokój z ich produktami.

EKWB AIO360 (Basic) trafiłem OK i na full speed 2540 rpm ciszej od Asetek pracuje więc jakiekolwiek skręcanie zbędne.

Kupić testować ocenić kulturę pracy a jak lipa to zwrot do sklepu i po sprawie.

• Upvote 1