Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, czy ktoś z was już tego próbował? 
Wiem, że podobno traci się trochę klatek z 5-10% jak się wgra to fsr 4.0 , ale zyskuje się lepszą jakość i na tym mi zależy, bo w grach na singlu to jest mikro różnica, ale w grach na multi gdzie są ogromne mapy np. BF6 to robi robotę.

Testowałem np. u siebie kartę z dlss i różnica jest zauważalna gołym okiem między moim fsr 3.1 (6700) a tym dlss,a podobno fsr 4.0 dogonił/przebił dlss?
Więc chętnie bym to przetestował, ale nie widzę na YT żadnych porównań fsr 3 vs 4 
I czy macie  jakiś PL poradnik? czy jechać na zagranicznych :D

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Hard Reset napisał(a):

Ja odpalałem fsr4 w the medium,  alan wake2 na rx7900gre. Różnica w jakości jest wyraźna. Fsr3 i dlss3 to mydło. 

Dokładnie, na yt tego nie widać, ale jak wsadziłem grafikę z nowym dlss i  odpaliłem grę to po prostu jak biegniesz to wszystko jest  wyraźne mimo "low detali" ostre takie, dlatego w grze na multi by mi się to przydało :D

ma ktoś jakiś konkretny poradnik? 

Edytowane przez Guli
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Send1N napisał(a):

Do gier multi tego lepiej nie próbuj bo dostaniesz bana 

właśnie trochę się boję tego, bo javelin (kozak nazwa) na anty cheata btw.
w bf6  podobno jest bardzo czuły, napiszę  do EA czy za to  będzie ban , może odpiszą :E

Edytowane przez Guli

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• prawda   może w niczym albo we wszystkim np dużym wattażem karty,słabej jakości rurek,krzywym chłodzeniem   może  być ta ze ją tak dobrze  wyregulujesz że przestanie działać
    • Moja obudowa to ARX 700 z wentylatorami Fluctus 140 , airflow jest dobry, kolega ma tą samą obudowę jak i kartę, oboje mamy UV -50, on ma krzywą zablokowaną na 1500rpm jak i 20min furmark z wynikem 74st.C gry 74/79st.C , u mnie furmark z uv -50 + krzywa 1500rpm po 3min mam 92st.C , nie jest to normalne.
    • Super, teraz będę mógł grac gry będąc w pracy... A nie czekaj... 
    • Nie no takie coś mnie nie kręci, wbijałem sobie normalnie. I tak musisz twierdze porobić go Legiony tam wypadają, jakieś dungeony też. 
    • Ja jak pisałem dalej będę męczyć Asrocka  Wewnętrzna ciekawość nie pozwala mi się pozbyć tej płyty     Tylko teraz na najnowszym biosie 4.03 ponoć sporo pozmieniali w nastawach napięć. Ale dalej jest to mega podejrzane, że te procki tak łatwo się poddają i padają również na innych płytach.   Mój 9800X3d już na 100% potwierdzona śmierć  Wczoraj włożyłem nowego proca 9600X i wszystko śmiga  Żeby nie było dzisiaj rano jeszcze raz wyciągnąłem dla formalności 9800x3d i wrzuciłem na płytę i nie powrócił do życia.   W skrócie, niemal rok działał stabilnie, wszystkie napięcia były stabilne jak skała nic tam się nie działo podejrzanego, soc 1.1V stabilne jak skała, leciał na UV 5225Mhz, tempy niskie na aio, napięcia git, padł w nocy gdzie zostawiłem włączonego kompa i rano nie wstał.      Teraz trochę o nowym procku czyli 9600X       Ale padaka i jakie wyżyłowanie out of box ze strony AMD. Te 5425Mhz na def/auto nawet przy trochę mocniejszym obciążeniu zobaczyć można jak świnia niebo. Napięcia dopompowane w kosmos, aby tylko w monitoringu gdzieś tam migną takt 5425 na maxie    C0 -20 zbiło napięcie o ~0.1V, ale dalej to kosmos i grzałka nie do używania, C0 -30 dalej nie ma sensu używać tego taktu bo napięcia dalej dużo za wysokie i tempy w kosmos.    Docelowo ustawiłem go na -200Mhz czyli 5225Mhz taki sam takt jak miałem na 9800X3d. Przy CO -30 które wstępnie jest stabilne dalej napięcia wyższe jak na 9800X3d przy CO -15 mojej już martwej sztuki. W Cine R23 ~1.15V przy CO -30 robi ten 9600X gdzie 9800x3d przy CO -15 ~1.1V. Tempy przy porównywalnym poborze prundu np. 120W CPU package już są ~10 stopni wyższe niż na 9800X3d w Cine R23.   Ogólnie, albo ta sztuka czy te wersje 9600X mają po prostu gorsze odprowadzanie ciepła, albo to jest kwestia pasty, ale trochę wątpię, aby to robiło aż takie różnice bo normalnie używałem Kryonaut'a na 9800X3d. Teraz mi ta pasta się skończyła, ale ogólnie do testów i przekładania procków i tak byłoby jej szkoda. Leciałem na MX6. Przyjdzie Kryonaut to jeszcze powtórzę testy na tym 9600X dla formalności.    W każdym razie nastaw z CO-30 i takt 5225 w boost zostaje na tym procku jest to optymalna wartość. Proca sobie zostawię w razie coś  jakby kolejny 9800X3d padł, do tego za jakiś czas zbuduję sobie na nim jakiegoś zastępczego kompa tak aby stał gdzieś pod TV jako awaryjny i był w miarę nowoczesny i wydajny  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...