Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas odzyskiwania ustawień fabrycznych, na koniec procesu pojawiła się informacja że laptop zostanie ponownie uruchomiony, myślałem że wszystko przebiegało pomyślnie , jednak podczas ponownego uruchomienia pojawił się taki komunikat( plik) drugi plik pokazuje co się pojawiło po kliknięciu w ,, szczegóły,, 

Czy ktoś mógłby doradzić co teraz? ( Czy należy się udać do serwisu? , czy zainstalować nowy system Windows? ) 

Jestem zielony w sprawach komputerowych.

Z góry dziękuję bardzo za pomoc 

IMG_20260101_154644.jpg

IMG_20260101_154658.jpg

Opublikowano

Część Mateoo,

Jest to kilku letni laptop ,;od poprzedniego właściciela dostałem dla dziecka do nauki i chciałem zrobić przywrócenie ustawień fabrycznych. Tak jak było zalecane, zrobiłem to  poprzez wciśnięcie F10 przy starcie systemu i dalej kliknąłem w przywrócenie ustawień fabrycznych, wszystko przebiegało książkowo ,  laptop był podłączony do ładowania,  na monitorze wyświetlał się proces resetu systemu, było napisane że proces zakończony laptop zostanie ponownie uruchomiony, 

I po uruchomieniu na monitorze wyświetliło się to co w załączeniach.

Teraz nie wiem co zrobić, 

Czy ponownie uruchamiać , czy może jest możliwość coś , gdzieś , wcisnąć i naprawić błąd , czy może udać się do serwisu , lub po prostu zainstalować nowy system Windows ze stacji dysku .

Wcześniej robiłem przywrócenie ustawień fabrycznych na moim i na żony laptopie i wszystko przebiegało elegancko , tutaj wyskoczył taki błąd 

Opublikowano

nie zalezy tobie na danych

chcesz czysty system dla dziecka

instaluj na czysto windows - bez internetu albo wpisujac start ms-cxh:localonly jak wyskoczy monit o zalogowaniu do microsoft

te start ms-cxh:localonly wpisz w cmd ktore otworzysz shift F10 jak wyskoczy okienko microsoft

pendrive musi ybc bootowalny - najlepiej do tego uzyj rufusa albo ventoy (rufus latwijeszy)