Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

przymierzam się do złożenia komputera mam prawie gotowy zestaw, ale myślę i czytam czy jest coś, co mógłbym zmienić, żeby uzyskać jeszcze lepszą kompatybilność/ wydajność. 

Budżet wynosi około 8.5 tys złotych +/- i nie przewiduje upgrade w najbliższych  latach. Zestaw będę brał na raty, więc preferuję złożenie w jednym sklepie. 

Komputer ma służyć głównie do gier. W zasadzie nie gram w wymagające tytuły, więc podejrzewam że ten zestaw i tak będzie overkillerem dla moich zastosowań, ale chcę mieć pewność, że uciągnie najnowsze tytuły, jeśli najdzie mnie ochota. Na ten moment nie wiem czy interesuje mnie gra w 4K itd. Po prostu nie grałem nigdy, do niedawna jeszcze wisiał 1920x1080 144hz, z 60hz starym lg u boku. A na nich w zasadzie cs2, wow, poe i różne FPSY, więc wiecie… 

To co udało mi się złożyć: 

(brakuje obudowy) - nie mam pomysłu jaka będzie dobra. 

https://proline.pl/c/aaa292d7-bd0d-41da-9e50-f15fcac6dea8

+ chłodzenie Thermalright Peerless Assassin 

obudowę i chłodzenie mogę zakupić osobno więc to nie ma znaczenia 

Będę wdzięczny, za każdą poradę 

Pozdrawiam

Opublikowano

Brak zasilacza na stanie, na chwilę obecną. Może coś innego? A z czystej ciekawości skąd ta zmiana?

Jeszcze prosiłbym kogoś o wskazanie ciekawej budy do tego zestawu, co jest teraz polecane i porządne? Nie mam jakiś specjalnych wymagań, może niech będzie przeszklona, bo planuje AIO tam potem wrzucić, co by było estetyczniej.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, b3com napisał(a):

Brak zasilacza na stanie, na chwilę obecną. Może coś innego? A z czystej ciekawości skąd ta zmiana?

MSI posiada tryb pół pasywny + jest ciut tańszy, elektrycznie są bardzo zbliżone. Jak nie mają na stanie A850G to masz w  proline kapkę droższy https://proline.pl/zasilacz-be-quiet-pure-power-13-m-850w-gold-atx-31-bp027eu-p8221795 o którym Pan Mateoo wspomniał.

Edytowane przez Send1N