Strutter 31 Opublikowano Środa o 09:35 Opublikowano Środa o 09:35 Co polecacie do lapka z sygnatury? Obecny oryginał ma ok. 70% pojemności. Czy zmiana na nowy zamiennik lub nowy oryginał (potencjalny leżak) ma sens? Zamiennik Movano Zamiennik Altilion Zamiennik Mitsu Oryginał #1 Oryginał #2
Send1N 5 053 Opublikowano Środa o 15:59 Opublikowano Środa o 15:59 Bateria trzyma zauważalnie krócej niż wcześniej? jeżeli nie lub minimalnie to na razie bym jej nie ruszał.
Strutter 31 Opublikowano Środa o 16:39 Autor Opublikowano Środa o 16:39 @Send1N Laptopa kupiłem pod koniec października. Jedyna zmiana od tamtego czasu to dołożenie drugiej kostki 16GB o takim samym taktowaniu (2666) i timingach. Nie trzyma zauważalnie krócej, sprawdzam za to możliwość działania dłużej. Zakładając oryginał, 100% pojemności względem 70% w teorii powinno przynieść wzrost czasu działania o 42%.
Send1N 5 053 Opublikowano Środa o 16:47 Opublikowano Środa o 16:47 Aha czyli rozumiem że kupiłeś używanego laptopa w którym od początku bateria była już w tym stanie? jeżeli tak to warto sprawdzić jak będzie na nowej jeżeli obecnie nie jesteś usatysfakcjonowany z czasu pracy, możesz też wyłączyć boosta dla cpu to podziała dłużej na baterii: Spoiler
Strutter 31 Opublikowano Środa o 17:04 Autor Opublikowano Środa o 17:04 @Send1N Dokładnie. Tylko którą nową wybrać? Zamiennik może mieć gorsze ogniwa, przez co 100% nic nie da. Oryginał zaś - leżak mógł utracić już trochę %.
Send1N 5 053 Opublikowano Środa o 17:16 Opublikowano Środa o 17:16 Ciężko powiedzieć, różnice zapewne będą minimalne zamiennej względem oryginału wez kilka i potestuj, zostawisz tą która wypadnie najlepiej a resztę zwrócisz tak trzeba żyć
zakk87 86 Opublikowano Środa o 17:52 Opublikowano Środa o 17:52 (edytowane) Ja kupiłem już kilka sztuk (okolo 8) movano, zrezygnowałem z green cell bo albo nie działały albo po roku 50% pojemności. Wszystkie zalinkowane zamienniki akumulatorów mogą pochodzić z jednej fabryki a movano i mitsu na 100%. Edytowane Środa o 17:54 przez zakk87 1
Strutter 31 Opublikowano wczoraj o 01:03 Autor Opublikowano wczoraj o 01:03 @Send1N @zakk87 Dzięki za odpowiedzi. A co sądzicie o opcji używanego oryginału z gwarantowanym 90-100%?
Send1N 5 053 Opublikowano wczoraj o 07:02 Opublikowano wczoraj o 07:02 Moim zdaniem jak już zmieniasz z baterii która ma 70% to lepiej kupić w 100% nową, zamienniki wcale nie muszą być gorsze niż "oryginał"
Strutter 31 Opublikowano wczoraj o 11:26 Autor Opublikowano wczoraj o 11:26 @Send1N Zamówiłem nówkę Movano. Wyprodukowana podobno w marcu 2025. Dam znać o wrażeniach z użytkowania. 1
Strutter 31 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu @Send1N Bateria Movano przyszła z odwrotnym nadrukiem :E. Załączam zdjęcie. Robię zwrot. Za pełną kwotę powinien być pełnowartościowy towar. Może ogniwa i elektronika są ok, ale kto wie? Teraz więc myślę która inną wybrać... 1
Send1N 5 053 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Co na tym zdjęciu jest odwrotnego tak z ciekawości niż powinno być? chodzi ci o naklejkę z SN'em że na zdjęciach z aukcji była naklejona wyżej niż na tej co dostałeś Edytowane 1 godzinę temu przez Send1N
Strutter 31 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu @Send1N Widać to po strzałkach do śrubek oraz oznaczeniu biegunów wtyczki - nadrukowanych tam, gdzie ich nie ma. Porównałem też z oryginalnym zdjęciem z oferty. Odpowiedź sklepu: Dzień dobry, Wygląda na to, że etykieta została w produkcji odwrotnie naklejona, jednak nie wpływa to w żaden sposób na działanie baterii. Oczywiście ma Pan możliwość zwrotu za pośrednictwem allegro w ciągu 14 dni od daty zakupu. Pozdrawiam, AINet 1
Send1N 5 053 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu I z tego powodu chcesz zwracać? może daj chociaż szansę i przetestuj
Strutter 31 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu @Send1N A jeśli wewnątrz baterii też coś podłączyli odwrotnie xD? Za obniżenie ceny o kilkadziesiąt % to może i bym rozważył, ale nie jestem przekonany. 1
Rekomendowane odpowiedzi