Jastrzab 0 Opublikowano wczoraj o 11:37 Opublikowano wczoraj o 11:37 Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś taniego monitora 27" z rozdzielczością FullHD 100Hz. Nie wiem czy to nie za mała rozdzielczość na taką przekątną w aspekcie pracy przy komputerze. W gry gram mało, ale czasem się zdarza. Chyba im większa rozdzielczość i odświeżanie, tym większe obciążenie karty, a mam Kartę Radeon RX 5500 XT bodjaże 4GB.
Pan Mateoo 579 Opublikowano wczoraj o 11:53 Opublikowano wczoraj o 11:53 jesli wiecej pracujesz niz grasz to 27 2k to bedzie raj dla twoich oczu i produktywnosci 1
Galvatron 54 Opublikowano wczoraj o 12:22 Opublikowano wczoraj o 12:22 Przy 27" 1920x1080 to będzie pikseloza. Weź co najmniej 2560x1440. 1 1
Send1N 5 047 Opublikowano wczoraj o 12:36 Opublikowano wczoraj o 12:36 Również nie polecam 27 @ 1080p, kupiłem do siebie parę lat temu taki ekran i momentalnie poszedł do zwrotu, fullhd nadaje się do max 25 cali. 1
Jastrzab 0 Opublikowano wczoraj o 13:13 Autor Opublikowano wczoraj o 13:13 Godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a): jesli wiecej pracujesz niz grasz to 27 2k to bedzie raj dla twoich oczu i produktywnosci Zdecydowanie więcej pracuję.
Jastrzab 0 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) No dobra, ale to jakbym kupił 2560x1440 to przy moim starszym już komputerze wymagania gier w natywnej rozdzielczości mocno wzrosną. W grze obniżając do innej niż natywna rozdzielczości będzie kiepsko wyglądać? Edytowane 4 godziny temu przez Jastrzab
Send1N 5 047 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Obraz będzie tragiczny jak ustawisz niższą rozdzielczość zamiast natywnej monitora, jak chcesz monitor fullhd to nie wychodź powyżej 25 cali.
Pan Mateoo 579 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu kup 27 2k albo nawet 32 2k jesli chcesz byc PROpracownik a nie PROgracz 27 2k to bedzie swietny sweetspot gry na przynajmniej 60hz na pewno beda chodzic.
Send1N 5 047 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jak już to 2.5K jeżeli tak to nazywamy przy 5500XT 4GB w 2560x1440 owszem chodzić będą 15 letnie 1
Jastrzab 0 Opublikowano 55 minut temu Autor Opublikowano 55 minut temu (edytowane) Godzinę temu, Send1N napisał(a): J przy 5500XT 4GB w 2560x1440 owszem chodzić będą 15 letnie No właśnie. Jakiś 25" model byś polecił? 3 godziny temu, Send1N napisał(a): Obraz będzie tragiczny jak ustawisz niższą rozdzielczość zamiast natywnej monitora Wewnątrz gry też? Nie mówię o ? Windows na nienatywnej. Edytowane 38 minut temu przez Jastrzab
Doamdor 2 228 Opublikowano 38 minut temu Opublikowano 38 minut temu @Jastrzab Kup 27" 1440p, a później zmień kartę graficzną. 1
Send1N 5 047 Opublikowano 38 minut temu Opublikowano 38 minut temu Też, dlatego między innymi powstały takie techniki jak dlss/fsr. z resztą 5500xt 4gb nawet jak kupisz monitor fullhd to do grania w świeże gry nadal nie będzie się nadawać
Jastrzab 0 Opublikowano 30 minut temu Autor Opublikowano 30 minut temu (edytowane) no w świeże gry to ja nie gram. Ostatnio grałem w WoWs, i Wiedźmina. Na nowości to bym musiał cały komputer kupić nowy. Pytanie, czy wewnątrz gry nienatywna rozdzielczość też będzie wyglądać tragicznie? Bo na tym sprzęcie kupując nowy monitor to sobie może zamknę w ogóle możliwość grania, albo tylko pogorszę przy 27 calach zamiast polepszyć. Komputera i karty nie planuję zmieniać na razie. Edytowane 24 minuty temu przez Jastrzab
Send1N 5 047 Opublikowano teraz Opublikowano teraz Odpisałem wyżej że efekt będzie ten sam co gdybyś zmniejszył rozdzielczość pod windowsem, czyli obraz będzie brzydki i rozmazany jak obniżysz rozdzielczość względem natywnej.
Rekomendowane odpowiedzi