Skocz do zawartości

Monitor 27 FullHD 100Hz do pracy i okazjonalnego grania – czy będę żałował?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś taniego monitora 27" z rozdzielczością FullHD 100Hz. Nie wiem czy to nie za mała rozdzielczość na taką przekątną w aspekcie pracy przy komputerze. W gry gram mało, ale czasem się zdarza. Chyba im większa rozdzielczość i odświeżanie, tym większe obciążenie karty, a mam Kartę Radeon RX 5500 XT bodjaże 4GB.

Opublikowano (edytowane)

No dobra, ale to jakbym kupił 2560x1440 to przy moim starszym już komputerze wymagania gier w natywnej rozdzielczości mocno wzrosną. 
W grze obniżając do innej niż natywna rozdzielczości będzie kiepsko wyglądać?

Edytowane przez Jastrzab
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Send1N napisał(a):

J przy 5500XT 4GB w 2560x1440 owszem chodzić będą 15 letnie ;) 

No właśnie. 

Jakiś 25" model byś polecił?

3 godziny temu, Send1N napisał(a):

Obraz będzie tragiczny jak ustawisz niższą  rozdzielczość zamiast natywnej monitora

Wewnątrz gry też? Nie mówię o ? Windows na nienatywnej. 

Edytowane przez Jastrzab
Opublikowano (edytowane)

no w świeże gry to ja nie gram. Ostatnio grałem w WoWs, i Wiedźmina. Na nowości to bym musiał cały komputer kupić nowy.

Pytanie, czy wewnątrz gry nienatywna rozdzielczość też będzie wyglądać tragicznie? Bo na tym sprzęcie kupując nowy monitor to sobie może zamknę w ogóle możliwość grania, albo tylko pogorszę przy 27 calach zamiast polepszyć. Komputera i karty nie planuję zmieniać na razie.

Edytowane przez Jastrzab

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Jak nie trzeba FG, to nie, bo po co, ale DLSS jest piękny   Żadnych SMAA itd, wystarczy DLSS     4.5 DLSS z presetem L, RR na E i jest gitara   Tylko te L ustawić na Performance, bo inaczej zje wydajność karty, a jak ustawić na Q, to preset M    Wiesiek działa z RT jak ta lala, gdy dobrze się to poustawia (niestety ręcznie)   
    • U mnie ostatnia sesja 29 listopada z tego co widzę. Już kompletnie zapomniałem o tej grze i nie wiem czy chce mi się do niej wracać nawet przy okazji kolejnych map. Co jest dla mnie, w przypadku tej serii, nowością.   Czy ktoś wyciągnie wnioski z obecnego stanu rzeczy? Pewnie tak, ale podobnie jak w przypadku samej gry, nie będzie to nic long-term. Wątpię, żeby możliwe było zawrócenie z obranej ścieżki w przypadku kolejnych odsłon. 
    • Mylisz pojęcia bios od płyty głównej nie ma żadnego wpływu, który wyjście video pierwsze odpala. To jest kwestia sprzętowa karty graficznej i jej biosu. Jest to niezależne od płyty głównej i zachowanie będzie identyczne na każdej płycie  Przy ewentualnym braku kompatybilności UEFI/GOP nie wyświetli się obraz na żadnym wyjściu w biosie, ale już po w systemie jak sterowniki się załadują obraz się pojawi 
    • Leapmotor:   Witam mam pytanie do grupy odnośnie c10 . Po zamknięciu trabi 2 razy ale nie jest to dźwiek zamknięcia ponieważ ten jest wyłączony i jak jest to pojawia się od razu po zamknieciu i raz. W moim przypadku to jest pare sekund po zamknieciu i 2 razy. Co to może być albo jakt to wyłączyć z góry dzieki za info.     Cezary Idzik To przez mróz prawdopodobnie cos nie jest na 100% domknięte a np na 99% I przez to trąbi bo czujniki są bardzo czule pozamykaj parę razy drzwi, bagażniki szyby i moze pomoże. U mnie samo przestało po 2 dniach.   Krzysztof Kazub mam to samo mi się wydaje ze to ruch powietrza. Nawiew przy mrozach jakby dłużej działał i odpala to czujki po zamknięciu samochodu   Johnn Doe Mi zatrąbił dwa razy jak do tej pory....czujniki wariują na tym mrozie.....kolor petarda   Grzesiu Kryszk Mi tak trąbiły okna niedomknięte. Otwierałem je i zamykałem chyba z 10 razy pod rząd. Do końca w dół i w górę. Pomogło   ************************** Omoda      Angelika Plicha odnSrptoes.lzgtdl7m5f0tgf6ti7oghtlu5gl6g600g2 fg5ac2cg110hfm  · Wiecie co może być przyczyną otóż przełączam z trybu normal na sport i nie działa mi radio. Może ktoś się spotkał z taką sytuacją   Rafał Jagielski Moderator Gwiazda grupy U mnie też tak jest ale nie zwracam na to uwagi   Angelika Plicha Autor Rafał Jagielski ale jak jadę na sport to nie działa mi radio   Rafał Jagielski Moderator Gwiazda grupy Angelika Plicha nie jeżdżę na sport tylko na niebiesko czasem i na zielono . Nie interesowałem się tym ale w sumie przyjrzę się czemu nie ma radia . Może dlatego że sport to szybka jazda bez radia ma być i muzyki   Ryszard Giergiczny Jeżeli włączysz tryb sport z panelu na konsoli to radio przestaje działać wcześniej wydobywał się dźwięk z głośników samochodu sportowego, ale przy pierwszej aktualizacji w serwisie zniknął, (wnuczek stwierdził, że zepsuli mi auto), natomiast gdy włączysz tryb sport z panelu dotykowego radio powinno działać.   Angelika Plicha Autor Ryszard Giergiczny no właśnie nie dział tez   *********************          
    • Dziękuję Panowie za odpowiedzi.   Na tę chwilę wyglądałoby to tak: Obudowa: Chieftec Night Hunter (GS03BBLKOP) Chłodzenie: Thermalright Phantom Spirit 120 (jeżeli typowe powietrzne wystarczy na teraz i na przyszłość, to będzie super, bo mam jednak obawy co do AIO) Płyta główna: MSI PRO B760-P DDR4 II Procesor: Intel Core i5-14600KF Zasilacz: MSI MPG A850G PCIE5 850W ATX 3.1   Będzie okej? I jednak chyba zdecyduję się już teraz na drugi dysk M.2 (pojemność 2TB), tylko pytanie jaki? Czy drugi taki sam od LEXARA? A jak nie, to o czym można by pomyśleć i na czym ewentualnie stawiać system?  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...