Skocz do zawartości

PURE PC - ITX (1.0) ATX (2.0) mATX (3.0)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W koncu udalo mi sie odkopac stary dysk i znalazlem zdjecia choc nie wszystkie

Wersja 1.0 itx zrobiona jakos w 2016 roku  - glowne zalozenie - rozmiar i tez maly budzet - maly wymiar = malo materialu idzie
i5 4gen + prolimatech samuel 17
16gb
gtx1070 + riser fpc
bequiet SFX 350W

material obudowy nierdzewka 1,5mm + troche alu

Wersja 2.0 - zrobiona jakos pod koniec 2018 roku - zalozenia - WYDAJNOSC w jak najmniejszym rozmiarze - sli obowiazkowo
- rampage v edition 10
- 6950x
- 64gb ram
- 2x1070 w sli (do setupu 5 monitorowego nvidia surround
- kable custom 
- wymiary 406x196x315 - lekko ponad 25L

material obudowy glownie alu profile 10x10, a blacha tylna 2mm,  gora i dol z nierdzewki 3 albo 4mm - rączka do przenoszenia alu chyba z jakiejs obudowy rack 

Wersja 3.0 - w 2020 mialem fajny pomysl ktorego narazie zdradzal nie bede - ale projekt nie wypalil z racji czasu i na te chwile 3.0 bedzie taka jak w opisie nizej (tę tzw starą 3.0 bede chcial i tak zrealizowac kiedys i ale pewnie oznacze ją jako 4.0)

Aktualna 3.0 juz wstepnie jest wycięta i w  nastepnym tygodniu mysle ze bedzie gotowa - zalozenia max CISZA, wydajnosc srednia bo sredni konfig umozliwa granie w diablo 2 resurected a to jedyna gra w jaka gram + chlodzenie wodne no i oczywiscie zeby nie było to za duze

Ta wersja bedzie skrojona pod chlodnice airplex modularity 360 ze zintegrowana pompką eheim compact - dzieki temu unikam skomplikowania ukladu, bo nie potrzebuje dodatkowych polaczen i rezygnuje z reza )
Ma miescic plyte full mATX (poczatkowo chciaem pod itx-a ale ceny plyt to kosmos no i obudowa byla by troche nieproporcjonalna i pusta :E 

wymiary pod full matx to 440x160mm i wysokosc 430mm (pod itx-a byloby to jakies 380mm)

Wygladowo bedzie podobna jak wersja 3.0 

IMG_7346.JPG

IMG_7347.JPG

IMG_7348.JPG

IMG_7349.JPG

IMG_7350.JPG

IMG_7351.JPG

IMG_7402.JPG

IMG_7406.JPG

IMG_7701.JPG

IMG_7476.JPG

• Like 6
  • Upvote 1
Opublikowano

Genialność tkwi w prostych konstrukcjach i to świetny przykład

OFC ja bym to dał do proszku bo surowy metal  jest OK do prototypu

i niestety później mi się włącza topienie kasy w design :)

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Elder napisał(a):

Genialność tkwi w prostych konstrukcjach i to świetny przykład

OFC ja bym to dał do proszku bo surowy metal  jest OK do prototypu

i niestety później mi się włącza topienie kasy w design :)

tyle ze u mnie prototyp = finalna wersja - nie ma tu zmian pozniej, calosc jest funkcjonalna odrazu, wiadomo ze jakies zmiany zawsze mozna by poczynic, ale nie jest to warte wycinania drugi raz 1.0 i 2.0 zostaly sprzedane i powstaly w 1 sztuce

co do malowania ja akurat lubie goły metal, swego czasu nawet rower mialem bez lakieru :E 

Edytowane przez duniek
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

jakos tak wyszlo ze kupilem mobo itx 

alu pręty mialem juz zrobione kiedys pod inną obudowe wiec wykorzystałem (troche na styk ale pasuje wszystko)

wstepnie zamontowalem czesci i tak jak myslalem, z pełnym matx lepiej by wyglądało no ale narazie jest jak jest

IMG_0212.JPEG

IMG_0214.JPEG

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Buda fajna, ale o co be z tą wersją (rozmiarem?)  grafy, bo się nie znam? 
    • No ja byłem na pogrzebie, nie raz. W mieście na największym cmentarzu mam kaplicę, gdzie zwykle są nabożeństwa, na kolejnym tak samo. Nie wiem, co się dzieje w przypadku, gdy nabożeństwo jest w rodzinnej parafii zmarłego, ale nie kojarzę praktycznie żadnego kościoła bez parkingu czy placu przed wejściem, poza takimi w ścisłym, zabytkowym centrum, ale zdaje się, że nawet na teren ciasnego starego miasta karawany wyjątkowo mogą wjeżdżać tak samo jak karetki, policja czy zaopatrzenie.   Tutaj sytuacja mimo wszystko jest IMHO specyficzna. O ile dobrze widzę, nie ma bezpośredniego przejścia z kościoła na parking, jeśli już, to przez budynek klasztoru/szkoły (?). Inna opcja to właśnie niesienie trumny wzdłuż Czerniakowskiej do skrzyżowania i potem Nowosielecką do wejścia na parking.   Tak, na wsiach jeszcze jakiś czas temu nosiło się albo i nadal przenosi trumnę z konduktem na cmentarz, jeśli jest blisko kościoła. Ale szczerze mówiąc - jakoś tego w centrum miasta nie widzę.  To nie jest boczna osiedlowa uliczka. I jednocześnie nie jest to pogrzeb z celebrą itp.  Wszystko to nawet jeśli trzeba się zgodzić, że widok trumny to nie jest też nic gorszącego. Ale IMHO wystarczy, że wyniosą ją na przystanek...    No właśnie, skoro już muszą, to albo tam powinien być dopuszczony wjazd obok przystanku (a faktycznie nie ma - wszędzie słupki) albo nie powinno tam być pogrzebów. A jeśli mimo wszystko są...  to na karawan przymknąłbym oko.    Ja wiem, że raz na milion jakieś dziecko będzie akurat biegło do przedszkola - ale to są skrajne przypadki, generalnie nic nikomu nie ma prawa się stać jeśli karawan na pięć minut wjedzie ostrożnie i bardzo powoli na chodnik. A podejrzewam jeszcze, że i pogrzeby nie odbywają się tam masowo?   OK, jasne, dura lex... no ale komentarz mam do tego chyba taki jak większość: Konfitura kiedyś w końcu wyłapie ostry wp...l i, jak tłumaczył klasyk: nie będę popierał, ale zrozumiem. A wcale nie jestem fanem kościelnych jasełek.
    • @Dikson Spotkałem się z takim czymś na początku zeszłego roku na OLX, kilka takich kont zgłosiłem i je zablokowali. Widać, że jest to walka z wiatrakami, najwidoczniej dalej udaje im się oszukiwać ludzi. 
    • Gdzie w końcu kupiłeś?  Ja akurat złotego wolę i nawet w przezroczyste etui wsadzę bo mi się bardziej podoba . 
    • Długo czytałem ten temat bez konta, ale w końcu nadszedł czas na kupno OLEDa. Do tej pory własciwie byłem nastawiony na Asusa PG27UCWM, ale ostatnio też zacząłem się jednak zastanawiać nad QD, a dokładniej Dell AW3426DW. Nastawienie na WOLEDa (czy jak to się tam teraz zwie bez white pixela) było głównie z obawy przed rysami przy czyszczeniu, ale niby w tej najnowszej generacji mocno poprawili wytrzymałość ekranu. Okno mam typowo za samym monitorem, więc z tym nie powinno być problemu, bo wprost na niego nic nie świeci + w razie czego mam rolety. Sam monitor będzie na ramieniu, więc minusy i plusy podstawy tych modeli mnie nie interesują. Mogę prosić o podpowiedzi czy warto iść w QD czy jednak poczekać np. na testy tego Asusa jak już się pojawi? Ew. może popatrzeć na jakieś inne modele QD oprócz tego Della, bo jednak do tej pory siedziałem na IPS 16:9, więc będzie to spory przeskok, ale z drugiej strony wolałbym chyba od razu przejść na 4K. Monitor będzie do grania, przeglądania internetu i okazjonalnego oglądania filmów (chociaż od tego głównie mam LG C4). Z takich dodatkowych rzeczy, to też nie mam zamiaru jakoś bardzo dostosowywać się pod monitor, jak np. ukrywanie paska windows. Mam świadomość, że szybciej się przez to może wypalić. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...