Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problem ze swoja kartą. 5080 Czasami przy starcie nie załacza sie i miga cały czas na czerwono. Czasami pomoga 3 resety a czasami trzeba poczekać 3-5 minut i sama sie załączy. Ktoś wie od czego to może być. Ma tak od nowości.

Poniżej film. Nie wiem reklamować ja czy jak ? Jak idzie odrazu to  pali sie na rgb  na filmie widac ze  nie poszła bo miga na czerwono

Edytowane przez Hammer64
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Hammer64 napisał(a):

Witam mam problem ze swoja kartą. 5080 Czasami przy starcie nie załacza sie i miga cały czas na czerwono. Czasami pomoga 3 resety a czasami trzeba poczekać 3-5 minut i sama sie załączy. Ktoś wie od czego to może być. Ma tak od nowości.

Poniżej film. Nie wiem reklamować ja czy jak ? Jak idzie odrazu to  pali sie na rgb  na filmie widac ze  nie poszła bo miga na czerwono

IMG_4091.mov 21.42 MB · 2 pobrania

Jeżeli dioda na karcie, to pewnie coś z kablem nie tak i raz idzie zasilanie z PCiE, a raz pewnie z kabla. ;) Winowajca? Pewnie Kabel, Zasilacz lub stara wersja bios na płycie.  Najmniejsza szansa na ostatni powód. 

Najlepiej sprawdzić na innym kablu 12VHPWR, a jak dalej problem występuje to inny zasilacz, no albo wolisz wysłać kartę i być miesiąc bez niej, a potem odeślą jako sprawną. :salut:
Zawsze możesz jakiś inny zasilacz kupić ATX 3.1 i dokonać zwrotu w 14d. Wiadomo słaba akcja, ale jak chcesz to zrobić w miarę bez kosztownie to jedyna opcja, jak żaden znajomy nie ma na użyczeniu lub wybrać się do serwisu z kartą, aby chłop po prostu podłączył i sprawdził, pewnie zabulisz z 50zł (nie znam cen).

Edytowane przez Garru