Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak zacząłem szukać myszki pionowej, to wszędzie widzę tę. Najdroższa za jakieś 125 zł marki Acer, przez o połowę tańszą Media-Tech i innych marek, po 15 zł z Alie. 

Czy to jest wszystko to samo, a dają tylko loga. Czy może ktoś wypuścił, a reszta podrabia?

dfssfs.jpg

Edytowane przez Jastrzab
Opublikowano (edytowane)

Absolutnie nie jest to samo. Jedne są lepsze na dłużej, inne są mniej wygodne/ergonomiczne, ale jakoś się nadają do niedzielnego grania.

A w ogóle to zastanów się czy aby na pewno potrzebujesz. Odpowiednie mocowanie i podpórka na rękę od łokcia pod nadgarstek dużo daje. 

Ba. Mi wręcz dużo dał... fotel. I tak popsuty to wywaliłem oparcie, a teraz mam regulowaną wysokość. Na nim kładę wieeeelgachną podkładkę pod mysz i spokojnie sobie całą rękę na tym kładę. Jak siedzę na krześle to sobie reguluję wysokość, jak siedzę na fotelu to też. I gitara, nadgarstek nie boli.

Do tego oczywiście można dobrać odpowiedni typ myszki (masz różne, pod różne chwyty, różne rozmiary). 

Nie znam tematu, ale podchodziłbym ostrożnie, czy to aby czasem nie jest pierdoła marketingowców. Może faktycznie jest super dla zdrowia, ale jako ktoś nie znający tematu, wolałby zachować ostrożność.

Chyba na kanale Linus Tech Tips jakieś testowali, to tam zerknij.

Edytowane przez VRman