Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ah uzyj lupki dobra?

Chocby Q27G42ZE od aoca - chyba ten model, gdzies watki nizej porownywalem takie tanie a dobre. i polskie morele robilo recenzje paru wartych uwagi - nawet jesli to morele robilo to warto obejrzec.

Przejrzyj sobie ich kanal do roku wstecz- o modelach, ktore tam sie pojawiają juz pisalem i sa dobre 

https://www.youtube.com/@MoreleTV/videos

chcesz matryce IPS? chcesz hdr czy nie bedziesz uzywac?

co jest najwazniejsze w tym monitorze i jak go bedziesz uzywac?

mysle ze odpowiadajac na te pytanie, mozesz samodzielnie poczytac inne tematy z tego watku i samemu zadecydowac co fittuje twoj budzet

Opublikowano

Poczytałem trochę opinii w internetach, nie ma jednoznacznego wskazania. Mam tam jakieś rozeznanie ale ten AOC nie ma np g-sync

Kupno OLEDa 27 to też nie jakiś problem z budżetem, ale jeszcze narazie chyba nie warto.

Opublikowano

aoc na pewno jest gsync compatybilny - po prostu nie ma modulu fizycznego.

to ty mi pokazujesz najtanszy sredni IPS a mowisz ze i masz budzet na oleda?

20 minut temu, JacekRTX napisał(a):

Poczytałem trochę opinii w internetach, nie ma jednoznacznego wskazania

poogladaj recenzje na morele bo oni recenzowali duzo budzetowych monitorow

przejrzyj watki na forum bo pierwsza strona monitorow to doslownie polecajki 27cali 

wtedy napisz miedzy jakim wyborem jestes.

teraz piszesz cos o gsync - jesli wiec masz jakies wymagania wobec monitora to mi je napisz - tylko to czy jest gsync czy nie to raczej nie ma znaczenia bo softwarerowo raczej kadzy nowszy model to obsluzy.

wiec:

do tysiaka kupisz spoko IPS bez hdr raczej

majac budzet do 1500 mozesz dorwac juz ips masterclasa premium z hdr i wgl bajka

powyzej 2500 oled

zdecyduj i przeanalizuj jak uzytkujesz monitor i na czym ci najbardziej zalezy

Opublikowano

IPSY:

https://www.x-kom.pl/p/1160236-monitor-led-27-265-284-dell-alienware-aw2723df.html 

AW2723DF 280hz

AW2724DM 180hz

LG 27GS75Q-B 180hz

Q27G42ZE  GS27Q X 250hz (przesycony monitor)

patrz tu: https://forum.ithardware.pl/topic/14567-monitor-27”-240hz/#findComment-377417 

23DF jesli chcesz najwiecej hz i wgl gierki typu cs i inne competetive. plus za nano-ips czyli cos co zrobi efekt wow wzgledem zwyklego IPS-a. jest starsze niz model nizej - starsze ale wciaz lepsze

cos praca cos granie to bierz ...24DM 

jak cie gryzie budzet to LG jesli chcesz normalne kolory. jelsi lubisz przesycone, zywe kolory to gigabyte

wiec wybierasz ips czy moze podac propozycje oledowe? ale to musiz zrobic research i powiedziec jaki typ matrycy oled chcesz - woled qdoled czy inna

• Thanks 1