Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, na obudowach kiepsko się znam, ale szukam czegoś pod drugi serwer, jeden jest na obudowie Nanoxia DeepSilence 4 pod NAS, z Intelem N150 na normalnym Mobo. Obudowa świetna, ale drugi projekt będzie na Xeonie 2680v4 z 128gb DDR4 i RTX 5060ti 16gb i niestety Nanoxia może być zbyt mało wentylowana, więc szukam budy która będzie dość dobrze wygłuszona, ale mimo wszystko zapewni w miarę spoko przewiew, karta graf 90% czasu będzie obciążona na MAXa i wolałbym żeby się nie zagotowało, a PC stoi w sypialni, więc dobrze żeby było w miarę cicho.. zero okienek, ledów itp. tzn z oknem też przeżyję %-) po prostu nic się nie będzie tam świeciło, więc nie ma sensu. Płyta główna to ATX, ale dobrze jakby buda zmieściła EATX na przyszłość, doradzicie coś? 

Opublikowano (edytowane)

hmmm... ciekawa propozycja :) dziękuję, ktoś coś jeszcze? może znajdzie się jakaś ciekawsza np w tej Nanoxi pasuje mi że ma maty wygłuszające na panelach, w zestawie były podkładki gumowe pod wszystko żeby każde wibracje wygłuszyć, a tutaj tego nie widzę, może ktoś ma jeszcze inny pomysł? Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.

edit> szukając tego SilentBase802 wpadłem na SilentBase601 i jak nie będzie więcej propozycji do poniedziałku to chyba na nią się zdecyduję, optycznie dużo ładniejsza od 802 - jakoś mi w 802 te nóżki nie pasują i wybrzuszenia na panelach - źle to wygląda :D a wentyle polecacie zostawić SilentWings czy coś innego lepiej? Miałem swojego czasu BeQuiet PureBase500dx i po roku SilentWingsy zaczęły wyć

Edytowane przez wowo89