Skocz do zawartości

Monitor 27' 1440p lub 4k do ok 2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Powoli planuje wymienić mój 24'1080p monitor na coś lepszego co nie będzie trudne bo ten co mam już 8 lat to był wybrany na szybko byle miał 144hz. 

Na oku mam głównie te dwa modele KTC 

M27T6 i M27P6

Ten Gigabyte dodałem ale nie jestem przekonany do oledow, bo to monitor na jakieś 5+ lat więc nie wiem czy on wytrzyma tyle bez wypalenia, a nie mam zamiaru mieć pustego pulpitu czy zmieniać tapet co chwilę żeby nic takiego się nie stało. Chyba że teraz taki wytrzyma bez potrzeby kontroli tego co się na nim wyświetla.

Z drugiej strony, nie gram jakoś dużo, po 3-4h dziennie więc może OLED na tyle lat wytrzyma.

HDR nie jest ważny, głównie w co gram obecnie to wow,D4, może jakiś cs/puby/bfv ale to okazjonalne. W gry AAA nie gram za bardzo, do wyścigów mam osoby monitor a TV do grania w coś na padzie z dziewczyną.

Co do opcji 4k to pewnie w ciągu 2 lat wymienię grafe więc nie będzie później problemu żeby to pociągnąć.

Monitor który ma dawać ładny obraz i tyle ;) 27' musi być bo mam juz 43' TV więc 32' obok nie dam, obecny 24 dobrze pasuje ale miejsce na 27 jeszcze jest.

Screenshot_2026-03-04-13-04-33-67_b5f6883d2c20a96c53babc0b4ac88108.jpg