PC 6k PLN CAD + symulatory wyścigowe
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Reddzik · Opublikowano
Ja bym wolał Metro niż GTA, GTA5 za darmo i nie odpaliłem po dzień dzisiejszy, Metro na mnie robi większe wrażenie i zwiększa ciśnienie parcia na grę. Jestem ciekaw co to będzie. -
Przez ju-rek · Opublikowano
Nie podpuszczaj -
Przez Reddzik · Opublikowano
Przyznaj się, że było pite, albo nie możesz się doczekać tego upragnionego Windowsa 12, to stąd te skojarzenia. Pragmata będzie mieć swoje stery? Jestem ciekaw czy wrzucą nowe sterowniki. -
Przez Karister · Opublikowano
Trzy grosze ode mnie: U mnie każdy poziom ma ponad 100m2 i jeden przyzwoity AP na każdy to jest dość. Jedynie w garażu gorzej łapie, bo grube mury. I właśnie - mury... dużo zależy od materiału i ilości zbrojeń. U mnie ściany z silki na tarasie do zera wycinają Wi-Fi z AP w korytarzu, mimo że w salonie działa ok. Więc oprócz kabli do kamer pociągnąłbym też skrętkę dla zewnętrznego AP. Ja tego nie zrobiłem i zostało tylko wiercenie. Ewentualnie switch zewnętrzny, ale to trochę rzeźba jest. Wszystkie kamery i AP wygodnie się zasila z PoE, więc poza routerem potrzeba jeszcze switcha i wówczas warto wygospodarować miejsce na szafę Rack. Dla mnie rozsądnym miejscem dla niej jest garaż czy jakieś pomieszczenie gospodarcze. Wówczas router w ogóle nie musi mieć Wi-Fi, bo i tak się bierze AP. Te bym montował w centralnym miejscu każdego poziomu domu na suficie. Jak gdzieś nie będzie łapać, to dorzucić jeszcze jeden AP. Dlatego warto pociągnąć minimum dwa kable do każdego pokoju. Aczkolwiek przy 50m2 to jest nierealne, aby jeden AP nie dał rady. Tak to wygląda, jeśli chcesz to zrobić dobrze. Sprzęt kilka tysięcy i drugie tyle, jeśli będziesz chciał, aby ktoś Ci to zamontował i skonfigurował. Jeśli natomiast chcesz mieć po prostu Wi-Fi w domu i tanio, to coś w stylu TP-Link Deco za kilka setek. Jeśli nie jesteś jakimś geekiem sprzętowym, to będzie ok. Natomiast kable i tak pociągnij wszędzie, bo a nuż kiedyś zmienisz zdanie. Lepiej za dużo niż za mało. Tego potem nie da się naprawić a drut kategorii 6 czy 6A to są zerowe kwoty przy budowie domu. -
Przez Pentium D · Opublikowano
Ja nie wiem po co płacić tyle za starocie które nawet gdy jest 101% sprawne może paść w dowolnym momencie bo jest po prostu stare. Dobry przykład to ostatnie bitki w morelach gdzie karty padały podczas tworzenia odcinka a wcześniej przed przyjazdem do studia przechodziły 20 kółek w 3dmarku
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi