Skocz do zawartości

Monitor Asus PG278Q (tak, ten staroć)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zależy mi na obsłudze 3D Vision 2, więc nie mam wyboru. To najnowszy monitor który sobie z tym jeszcze jakoś radził. Wydany w okolicach 2014r. 

Na OLXach bywają, ale trochę strach w ciemno kupować, nawet jeśli chodzi o sprzęt za kilka stówek. 

Na allegro ten sam lombard trzyma aukcję za 700zł od 2 lat :lol2:

Ogólnie wyskakują różnie - od 300 (nie no, przesada) do 1000 (ewidentny udar słoneczny ;)) ale myślę, że się dogadamy na jakąś cenę sensowną dla obu stron. 

Wymagania: 

- komplet: Jeśli np. monitor miał zewnętrzny zasilacz, ale go nie masz to dokup, a ja kupię całość jak już go będziesz miał. Ja chcę kupić coś co działa, a nie szukać jeszcze zasilaczy, info który jest OK, a który podróbą, którą trzeba omijać itd.

- stan monitora - sensownie zdrowa matryca w sensie zużycia i albo brak rysek albo tylko takie, których absolutnie nigdy nie zauważę przy graniu. Stan wizualny obudowy mi zwisa. Może być nawet pęknięcie albo urwany grzybek OSD. Ważne, żeby się dało z monitora korzystać normalnie i tyle. Podstawka - lepiej żeby była, ale jak to ma standardowe VESA to sobie od innego monitora dałbym radę podpiąć (o ile się da, nie wiem, jak będzie trzeba to sie pogoogluje)

- osoby nieznane na forum + te, które miały na forum ze mną "spiny" - albo odbiór osobisty po sprawdzeniu, albo monitor najpierw, a kasę wysyłam jak sprawdzę, że wszystko OK. Nie chcę sytuacji "tego nie lubię, to mu wcisnę niesprawny złom, bo taki jestem cwany, przecież mnie nie poda do sądu za kilka stówek". ;) 

PS. Nie, nie chcę żadnego innego monitora, żadnego podobnego modelu jak 279 czy 278R. Ma być PG278Q i tylko ten. 

PPS. Przypominam. że w tym dziale nie ma miejsca na offtop. Nie masz tego monitora na zbyciu - Nie piszesz w tym wątku.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• U nas nigdy nie będzie efektywny przy obecnej konstrukcji. Jak Ty sobie to wyobrażasz jeśli operatorzy działają we własnej sprawie, a nie w sprawie ludzi/recyklingu? To nie ma prawa działać.   Polacy są robieni na każdym kroku i są przyzwyczajeni do tego. Ot kolejny 'podatek', kolejna 'podwyszka'.
    • @Fenrir_14 Aorus Master Ice rozważałem ale jak blok na tym montujesz i putty przyjdzie usunąć to  Matko Boska elektryczna...co tutaj się odwala     Zemdliło mnie po tej fotce.   Czy ta sieka z putty gasi cewki a po nałożeniu bloku i padów będzie stado świerszczy to ... nie wiem. Kolejna zagadka.
    • co do mieczy jescze, to dla mnie się dobrze na początku grało super 2H nawet zwykłym Rhetta... ale teraz jakoś skłaniam się ku dwóm borniom... nie wiem czemu... te ruchy wydają mi się jakoś bardzo ociężałe plus, podczas wykonywania ataku zielonym duchem z dolotem R3, to postać chowa ten miecz chyba, atakuje duchem  ( sorry nie pamiętam tych wszystkich nazw) i zanim wyciągnie ten miecz znowu to zawsze dostaje w pape. nie wiem czy to znowu moja nieudolność, czy gra tak po prostu ma.     
    • Faktycznie, mój błąd  Podałem ile % z odzyskanych opakowań przeszło przez automaty. Do połowy marca wprowadzono około 1,2 miliarda opakowań kaucyjnych. Odzyskano około 520 milionów więc mniej więcej 48%. Zatem wzrost zbiórki opakowań, które praktycznie w całości można wykorzystać do przetworzenia na rPET już jest znaczący. W dalszej części wypowiedzi piszesz o wszystkich opakowaniach PET, a nie każde opakowanie wytworzone z PET po jego użyciu nadaje się do przetworzenia jako rPET czyli ten do dalszego przeznaczenia spożywczego i to jest największa różnica. Zatem przyrost rPET nawet o 10% to już jest dużo i o to właśnie chodzi, bo za poziomem odzysku określonych opakowań PET zwiększyć możliwości rPET, ponieważ wtedy ten sam plastik można przetworzyć 5-7 więcej razy niż normalnie. Zatem cykl "życia" jednej butelki wydłuża się, co ogranicza wprowadzanie nowego plastiku na rynek.     
    • @Markoomu Camis, ale wiesz że multikonto jest zakazane? Nie wytrzymałeś jednak?
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...