Halo 0 Opublikowano Niedziela o 17:15 Opublikowano Niedziela o 17:15 Cześć, złożyłem sobie kompa rtx5070ti 16gb, ddr5 32gb ram, AMD Ryzen 7 7800X3D 8-Core (4.20 GHz). Na monitorach kompletnie się nie znam, stąd moje pytanie. VA, IPS, OLED? Celuje 1440p. Monitor głównie do grania, czasem film.
Pablloo 115 Opublikowano Niedziela o 17:33 Opublikowano Niedziela o 17:33 Jak jest budżet na oleda to się nie ma nad czym zastanawiać.
Pablloo 115 Opublikowano Niedziela o 18:03 Opublikowano Niedziela o 18:03 Jaki budżet, jaki rozmiar ?
Halo 0 Opublikowano Niedziela o 18:16 Autor Opublikowano Niedziela o 18:16 1500, 27. Podaj proszę coś konkretnego
Dirian 844 Opublikowano Niedziela o 18:28 Opublikowano Niedziela o 18:28 Masz już OLED-a w tym budżecie - https://www.x-kom.pl/p/1361497-monitor-led-27-265-284-samsung-odyssey-g5-s27fg500sux-g50sf.html
Halo 0 Opublikowano Niedziela o 18:30 Autor Opublikowano Niedziela o 18:30 a teraz pytanie, czy warto? Moze lepiej dopłacić?
Lameismyname 3 180 Opublikowano Niedziela o 18:54 Opublikowano Niedziela o 18:54 17 minut temu, Halo napisał(a): a teraz pytanie, czy warto? Moze lepiej dopłacić? Warto dopłacić do tego Gigabyte (https://www.empik.com/monitor-gigabyte-mo27q28g-gigabyte,p1708073125,elektronika-p) Sporo forumowiczów go ma i jest naprawdę świetny.
Pablloo 115 Opublikowano Niedziela o 18:57 Opublikowano Niedziela o 18:57 26 minut temu, Halo napisał(a): a teraz pytanie, czy warto? Moze lepiej dopłacić? A ile chcesz dopłacić? Może coś takiego https://www.morele.net/monitor-msi-mag-273qp-qd-oled-x24-15406952/
Halo 0 Opublikowano wczoraj o 07:29 Autor Opublikowano wczoraj o 07:29 Myślę nad tym Gigabyte, który polecił Lameismyname. Trochę przeraża mnie to migotanie i pasy na szarych odcieniach, sporo osób na to narzeka. Ktoś z Was używa tego monitora?
Pitross20 357 Opublikowano wczoraj o 07:47 Opublikowano wczoraj o 07:47 Ja posiadam ten monitor dopiero od zeszłego czwartku, i co mogę powiedzieć, obraz żyleta, kolory, szybkość matrycy robi ogromne wrażenie, co do pasów na szarym tle, to albo jestem ślepy, ale jakoś nie mogą ich się dopatrzyć, migotanie baaaaardzo delikatne zauważyłem w ceberku, ale jest to dla mnie tak minimalistyczne,że mi kompletnie to nie przeszkadzało. Przez weekend potestowałem i jestem bardzo zadowolony z tego monitora.
DarkeVo 579 Opublikowano wczoraj o 08:01 Opublikowano wczoraj o 08:01 Ja zauwazyłem u mnie że migotanie występuje przy 280hz i z włączonym gsync jak sie wyłączy jest ok. Co do pasów na szarym to nie widziałem i dziś bede jeszcze żeby to sprawdzał żeby to w koncu zobaczyć😅
Send1N 5 909 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) No właśnie i nic bodajże w tym temacie się nie zmieniło, nie każdy chce rezygnować z synchronizacji ze zmienną częstotliwością jak się do niej przyzwyczaił tylko że w przypadku oleda jest skazany na migotanie pasy to tam ciul, chyba że ktoś lubi wpatrywać się w statyczny obraz i doszukiwać Edytowane 19 godzin temu przez Send1N
Halo 0 Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu Czyli każdy oled tak migocze? Boję się, że za bardzo będzie mi to przeszkadzało, Jedni chwalą drudzy nienawidzą
j4z 1 429 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Migotanie jest głównie widoczne na loadingach. No chyba, że w grze komuś klatki latają jak szalone. 12 godzin temu, DarkeVo napisał(a): z włączonym gsync Bo to tzw vrr flicker
Halo 0 Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Dobrze, dziękuję wam za rady Przetestuję, najwyżej pójdzie zwrot. Ktoś z was używa Monitor MSI MAG 273QP QD-OLED X24? Według opinii użytkowników to bezpieczniejsza opcja Edytowane 14 godzin temu przez Halo
DarkeVo 579 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Zamów tego gigabyte i sam oceń. Nie jest tak źle jak sie wydaję. Gra sie naprawdę przyjemnie
Rekomendowane odpowiedzi