Skocz do zawartości

Monitor pod 5070ti 16gb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, złożyłem sobie kompa rtx5070ti 16gb, ddr5 32gb ram, AMD Ryzen 7 7800X3D 8-Core (4.20 GHz). Na monitorach kompletnie się nie znam, stąd moje pytanie. VA, IPS, OLED? Celuje 1440p. Monitor głównie do grania, czasem film.

Opublikowano

Myślę nad tym Gigabyte, który polecił Lameismyname. Trochę przeraża mnie to migotanie i pasy na szarych odcieniach, sporo osób na to narzeka. Ktoś z Was używa tego monitora?

Opublikowano

Ja posiadam ten monitor dopiero od zeszłego czwartku, i co mogę powiedzieć, obraz żyleta, kolory, szybkość matrycy robi ogromne wrażenie, co do pasów na szarym tle, to albo jestem ślepy, ale jakoś nie mogą ich się dopatrzyć;), migotanie baaaaardzo delikatne zauważyłem w ceberku, ale jest to dla mnie tak minimalistyczne,że mi kompletnie to nie przeszkadzało.

Przez weekend potestowałem i jestem bardzo zadowolony z tego monitora.

Opublikowano

Ja zauwazyłem u mnie że migotanie występuje przy 280hz i z włączonym gsync jak sie wyłączy jest ok. Co do pasów na szarym to nie widziałem i dziś bede jeszcze żeby to sprawdzał żeby to w koncu zobaczyć😅

Opublikowano (edytowane)

No właśnie i nic bodajże w tym temacie się nie zmieniło, nie każdy chce rezygnować z synchronizacji ze zmienną częstotliwością jak się do niej przyzwyczaił tylko że w przypadku oleda jest skazany na migotanie :E pasy to tam ciul, chyba że ktoś lubi wpatrywać się w statyczny obraz i doszukiwać xD 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

Dobrze, dziękuję wam za rady :) Przetestuję, najwyżej pójdzie zwrot. Ktoś z was używa Monitor MSI MAG 273QP QD-OLED X24? Według opinii użytkowników to bezpieczniejsza opcja

Edytowane przez Halo