Skocz do zawartości

CS2: cykliczny jitter 50 ms co 2-4 s - czy zmiana karty sieciowej Realtek na Intel?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z cyklicznym jitterem ok. 50ms w rownych odstepach, co 2 albo 4 sekundy w grze CS2, czytalem ze to moze byc wina zintegrowanej karty sieciowej realtek. Czy zmiana na karte intela moze pomoc? Albo co polecacie w jakis rozsadnych pieniadzach, o ile faktycznie jest to wina karty sieciowej. Dodam ze jak patrze na postaci graczy to lekko je przycina, rowno z wykresem od jittera.

Gram na kablu, plyta glowna msi b450 a-pro max, router Tp-link TD-W8950N, sterownik lan 10.79.50.1003 z 03.10.2025

cpu- ryzen 5700x3d, gpu- rtx 5070, 16GB ram ddr4, dysk ssd nvme ADATA Dysk XPG SX8200 PRO, windows 10

Tak to wyglada, polecam fullscreen w fullHD zeby odczytac jitter graph

Opublikowano (edytowane)

Edit: poczytalem ocb z tym tetheringiem, rozumiem ze kablem usb polaczyc smartphone z komputerem i udostepnic tak internet? Bo ja udostepnialem ale przez wifi, zaraz poprobuje czy mi to zadziala

Edit 2: no uzylem internetu ze smartphona przez kabel usb i jitter nie skacze az do 50 ale czesciej, jest na poziomie ok 15 ms, jak przekracza magiczne 20ms to niewiele. Niby gorzej ale jednak w peaku 2x mniej ms niz domowy. 

Tu ss, ogolnie po stronie downloadu rzadko przekracza 5ms i jest caly czas na zielono a upload  czeste 15ms+- wiec faktycznie cos jest na rzeczy z internetem domowym, tylko nadal nie wiadomo czy to karta sieciowa czy dostawca. Bo na tym z telefonu nie ma takich rytmicznych skokow

jitter.png

Edytowane przez tyngasto92
Opublikowano

Testowo możesz podmienić router (zawsze możesz zrobić darmowy zwrot jeżeli będzie tak samo :E) kolega miał podobną sytuację u niego zmiana routera pomogła poprzedni miał prawie 20 letni, patrząc na model twojego młodzieniaszkiem też już nie jest ;)