[nieaktualne] RTX Founders - 4070/s/...
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez sideband · Opublikowano
Bez urazy trzeba być odklejonym by dawać 1.55V by nic nie zyskać Mam lepsze ustawienia przy 1.24V -
Przez Kris194 · Opublikowano
Czym przepraszam? Jak się ma chory umysł to wszystko zajeżdża pedofilią, nawet dziewczynka-droid w grze Pragmata. -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
@wamak Tak ja sprawdzalem wszystko, tylko robilem to dawno temu. Ustawilem po prostu wartosci najbardziej sensowne. Z tym, że u mnie teraz jest inne chlodzenie, AiO na CPU, 6 wentylatorow 140mm 3 góra i 3 dół, przewiew jest konkretny. Ram nawet na 1.53V czy ile mam tam ustawione praktycznie nie zmienia temperatury podczas gry i korzystania z windowsa. cały czas 37 do 40C. Co innego przy jakims kharu czy testmemie potrafi byc 5-10C wiecej. Bym musial to sprawdzac raz jeszcze, ale z tego co pamietam to bylo 3-5C mniej przy windowsie, 3-5C mniej w grach i wlasnie 5-10C mniej podczas testów ramu. Biorąc pod uwage 1.4V np vs 1.53V Juz abstrachujac od tego ile to FPS daje. Bo to jest wlasnie w tym wszystkim najzabawniejsze. Bo to nie o to chodzi. Że masz tam 3 czy 4FPS wiecej. Tylko o to że grajac GPU wypluwa Ci z RT załóżmy 70FPS, procesor przy tym bierze załóżmy 50W przy EXPO, natomiast jak dobrze nastroisz ram to procesor zejdzie np na 40W lub mniej. Dlatego zwyczajnie po prostu sie to oplaca. No i grunt to czy masz to stabilnie. -
Przez Zdzisiu · Opublikowano
Obcy i Veronica na + Stellar na - Reszta nie warta nawet uwagi -
Przez leven · Opublikowano
Zgadza się, RAM teraz, jak piszę pobiera ledwo 1.5Wat. W grach dochodzi do 3 Wat.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi