imiemichal 9 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich, Po Adrianie i Patryku ja też postanowiłem opisać historię mojego buildu. Wszystko zaczęło się od kupna obudowy haf 912 + Sprzęt to i5 2500k + hd4850 Wygląd standardowy ale postanowiłem coś z tym zrobić i zamówiłem komplet przedłużek w bit-tech: Później zmieniłem chłodzenie na coś mniejszego: I spontaniczna zmiana obudowy na enthoo pro: Nastał czas na zmianę GPU: Ale cewki w niej piszczały nie do wytrzymania. Więc kupiłem gigabyte g1 gaming I przy okazji nowy zasilacz: Ale że zawsze LC zawsze za mną chodziło to kupiłem startowy zestaw od xora Nie wyglądało to okazale, ale małymi kroczkami do przodu. Później kupiłem radiator i top Barrow do DDC No i główny punkt programu, czyli rezerwuar: Przy planowaniu układu nie wszystko zaplanowałem i rez wylądował z tyłu..... Następnym zakupem były brakujące przedłużki i klamry alu: Ale że w międzyczasie padła płyta główna to się przesiadłem na 1150: I kolejna wersja układu: Po dorzuceniu drugiej chłodnicy kolejne zmiany: Kolejny zakup - blok GPU: Po kolejnej zmianie prowadzenia węży: W tym układzie są 3 chłodnice: 360 top, i 2x 240(dół i przód). Więc ciemna strona wygląda tak: Aktualnie jest tak: Najbliższe plany: -cover na I/O -zmiana wentylatorów, żeby były takie same -dokupienie pastela, żeby dolać płyn pod korek Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez imiemichal
haha3 4 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Przyznam że ciekawy projekt. Sam chciałbym złożyć sobie LC, jednak musiałbym zmienić bude bo moja pomieści tylko gotowce
imiemichal 9 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Przez praktycznie rok czasu rozwijałem LC, żeby dojść do stanu obecnego. Może pierwsze wersje układu nie przypadły do gustu wszystkim i pojawiały się różne opinie. Ale takie wrzucanie po trochu czegoś nowego dało mi więcej satysfakcji, niż wrzucenie wszystkiego odrazu do środka i zalania
Buczo 53 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Fajne! Powodzenia w dalszej rozbudowie Moje wariacje:
imiemichal 9 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Małymi kroczkami do przodu. Widać to nawet u ciebie
imiemichal 9 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Dopracowywanie detali. Przed: Po:
bangibang 29 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zdradź mi proszę tajemnice jak to przymocowałeś i z czego to zrobiłeś
PatrykT 64 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 O ile się nie mylę jest to hips(lub akryl) i cover jest na wcisk
imiemichal 9 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Mam to od Silence, a wykonał to prorok z hipsu. Jest to jeszcze pomalowane plastidipem. A jeśli chodzi o mocowanie to jakimś cudem wisi "luzem. Mógłbym dać jeszcze kawałek taśmy dwustronnej pod spód, żeby nie odpadło przy przenoszeniu PC. Jeśli chcesz to mogę jutro zrobić zdjęcie jak to wygląda dokładnie.
bangibang 29 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Ok, dzięki za odpowiedź , fotek nie potrzebuje
silence 18 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 20 godzin temu, imiemichal napisał: A jeśli chodzi o mocowanie to jakimś cudem wisi "luzem. Wymiar jest standardowy i pasuje idealnie. Jakbym Ci to jeszcze prysnął delikatnie od wewnątrz to dodatkowa warstwa gumy jeszcze poprawiłaby mocowanie. ;) Taka pierdółka a robi robotę.
Rekomendowane odpowiedzi