Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, TheTruth napisał(a):

Na tej stronie widzę, że są spoko ceny i dostępność również.

Czy ja wiem, wszystko wydaje ise takie samo lub droższe niż na Morele. Poza montażem, ale na Morele sam wybrałeś wariant premium za 300zł zamiast zwykłego za 200.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Dirian napisał(a):

Budę można dać https://www.krsystem.pl/endorfy_regnum_400_air-item-69686.html

Ten Phanteks za 330 ziko to słaby interes.

Ten SSD 1TB za 760 ziko to aż kuje po oczach, nie wiem czy nie zszedlbym do 

https://www.krsystem.pl/msi_spatium_m470_pro_1tb_m.2_pcie4_60004500mbs-item-77250.html - bądź co bądź gorszy dysk ale do codziennego użytku to i tak wystarczy spokojnie

No wiem właśnie.

Nie mogę znaleźć informacji czy ten MSI to TLC.

Edytowane przez TheTruth
Opublikowano

Kiedyś admin na pewniej grupie na Fejsie napisał do supportu MSI, to mu odpisali, że jest na TLC. Ale kto wie czy nie ma tam różnych partii / rewizji i może część jest TLC, część QLC. Niezbyt imponujące TBW raczej wskazywało by na QLC, ale nie jest to jednoznaczne.

Inna sprawa, że jak to zestaw pod gierki i codzienny użytek bez kopiowania setek gigabajtów dziennie, to bym się tym szczególnie nie przejmował. Współczesne QLC są i tak znacznie bardziej wytrzymałe niż ich początkowe wydania. 

Jak miałbym płacić 760 zł za 1TB, to już lepiej dołożyć do 2TB w cenie 999 ziko, bo ten 1TB sie totalnie nie kalkuluje - https://www.krsystem.pl/kioxia_ssd_exceria_plus_g4_2tb_pcie_gen5x4_100008200-item-79220.html

• Thanks 1
Opublikowano
40 minut temu, TheTruth napisał(a):

No wiem właśnie.

Nie mogę znaleźć informacji czy ten MSI to TLC.

"Dysk MSI Spatium M470 Pro został stworzony z myślą o użytkownikach, którzy cenią sobie szybkość i trwałość. W jego sercu pracują wysokiej jakości kości pamięci 3D NAND flash typu TLC, znane z dużej gęstości zapisu i trwałości. "

Ale jak jest naprawdę to nikt nie wie.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Vega to porządny zasilacz, dopłacając do MSI zyskasz modularne okablowanie (KR-system nie ma Vegi M z odłączalnymi kablami), ale i potencjalnie wyższy hałas pod obciążeniem. Ja bym wolał dołożyć do dysku niż zasilacza.

Edytowane przez kalderon
Opublikowano
5 minut temu, kalderon napisał(a):

Vega to porządny zasilacz, dopłacając do MSI zyskasz modularne okablowanie (KR-system nie ma Vegi M z odłączalnymi kablami), ale i potencjalnie wyższy hałas pod obciążeniem. Ja bym wolał dołożyć do dysku niż zasilacza.

Dzięki, temat załatwiony.

Jeszcze został temat GPU, jakie macie spostrzeżenia? Sapphire czy dopłacić do Hellhound?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, kalderon napisał(a):

Gryzie dysk - czy warto brać 1TB za 750zł gdy dwukrotnie większy kosztuje 999zł... Weźmiesz Hellhounda i jesteś w połowie drogi...

Wiem... Z jednej strony nie jestem typem człowieka, który instaluje po 20 gier, wiem, że 1tb mi wystarcza.

Z drugiej strony to 250pln, gdybym chciał w przyszłości dołożyć nawet 512gb to musiałbym wydać dwa razy wiecej, a przy obecnych wzrostach cen to kto wie czy nie więcej...

Jak już miałbym dopłacać to do 2tb czy do hellhounda? ;)

Czytam lepsze opinie, ale pulse też ma dobre, same problemy... :D

Edytowane przez TheTruth
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, kalderon napisał(a):

A nie lepiej ten dysk?
https://www.krsystem.pl/kioxia_ssd_exceria_plus_g4_2tb_pcie_gen5x4_100008200-item-79220.html

Widziałem to, ale nie jestem pewny co do tego... Jak została zwrócona to może faktycznie coś z cewkami może być? Też czytałem takie opinie... Ktoś wcześniej nawet pisał o tym w tym wątku.

Edytowane przez TheTruth
Opublikowano

Dokładnie, ta sama budowa i cena, ale PNY jakby więcej wyciągał z posiadanych podzespołów, ich dyski są ciut sprawniejsze niż podobnie zbudowana konkurencja. To nie są żadne duże różnice, ale w tej samej cenie czemu nie?

Jak będą piszczały cewki w karcie to tez możesz zwrócić...

Opublikowano

Wziąłem już Kioxia.

Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję, bardzo mi pomogliście.

Teraz mam nadzieję, że dam radę wszystko ogarnąć przy pierwszym uruchomieniu pod względem systemowym. ;)