AudRob 495 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Jak w tytule, jaki będzie lepszy monitor , do mojej karty, 4K czy 2K?
AudRob Opublikowano 4 Sierpnia Autor Opublikowano 4 Sierpnia 5 minut temu, wrobel_krk napisał(a): 2k, do 4k musisz poczekać na rtx6090 Czyli 2k?
Kyle Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 5 godzin temu, AudRob napisał(a): Jak w tytule, jaki będzie lepszy monitor , do mojej karty, 4K czy 2K? Zdecydowanie 4K. Wyższa rozdzielczość daje większe możliwości. Na "2K" (w sumie 2,5K, bo mowa o 2560x1440, a nie 2048x1080 lub 1920x1080) jest wieczne mydło (gry z AA), w porównaniu do 3840x2160 na tej samej powierzchni.
skunRace Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 6 godzin temu, AudRob napisał(a): Jak w tytule, jaki będzie lepszy monitor , do mojej karty, 4K czy 2K? Korzystasz z DLSS ? Jeśli tak to bym się nie zastanawiał i brał 32" 2160p DLSSQ z 4090 i najlepszy efekt moim zdaniem.
Lameismyname Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia 3 godziny temu, AudRob napisał(a): Dzisiaj wjechał taki ,
AudRob Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia @Lameismyname Nie no panie jest git. Są rzeczy i szczegóły , których na starym monitorze nie było widać . Rzuć okiem na temp. są ok. @Lameismyname zdjęcie tego nie odda , jak to w rzeczywistości wygląda. Ale na żywo jest malinka😉
Lameismyname Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) 3 minuty temu, AudRob napisał(a): @Lameismyname Nie no panie jest git. Są rzeczy i szczegóły , których na starym monitorze nie było widać . Rzuć okiem na temp. są ok. Zdjęcia nie oddadzą tego co widzisz na żywo... ale wiem co widzisz bo jakbym odpalił cyberka na tych samych ustawieniach to też to u siebie zobaczę. HDR na tym monitorze to miazga. Chwilę zabawy z konfiguracją ale warto. A teraz wisienka na torcie - zobacz jak można ZMODOWAĆ cyberpunka. Odpal ten filmik w 1440p60, daj na pełny ekran i przewiń do 1:35. Obczaj też inne filmiki - wpisz "Cyberpunk realistic" i pochodne Grubo, co? Ale to dopiero widzisz na dobrym monitorze. Na starym dellu byś nie zobaczył. Edytowane 5 Sierpnia przez Lameismyname
AudRob Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia 1 minutę temu, Lameismyname napisał(a): Zdjęcia nie oddadzą tego co widzisz na żywo... ale wiem co widzisz bo jakbym odpalił cyberka na tych samych ustawieniach to też to u siebie zobaczę. HDR na tym monitorze to miazga. Chwilę zabawy z konfiguracją ale warto. A teraz wisienka na torcie - zobacz jak można ZMODOWAĆ cyberpunka. Odpal ten filmik w 1440p60, daj na pełny ekran i przewiń do 1:35. Obczaj też inne filmiki - wpisz "Cyberpunk realistic" i pochodne Grubo, co? Ale to dopiero widzisz na dobrym monitorze. Na starym dellu byś nie zobaczył. Monitor już dawno miał być zmieniony, ale chciałem dopracować wszystko wewnątrz. Zresztą sam Wiesz, że jakiś czas temu już kupiłem ale wyszły cyrki. Ten widzę jest oki.
Lameismyname Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Teraz, AudRob napisał(a): Monitor już dawno miał być zmieniony, ale chciałem dopracować wszystko wewnątrz. Zresztą sam Wiesz, że jakiś czas temu już kupiłem ale wyszły cyrki. Ten widzę jest oki. I świetnie, że trafiłeś elegancki egzemplarz i wszystko ustawiłeś. Niech dobrze służy
AudRob Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) jest git Edytowane 5 Sierpnia przez AudRob
Lameismyname Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) No i super Hehe jeszcze tak się zdarzyć może. Edytowane 5 Sierpnia przez Lameismyname
AudRob Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) Młody dzisiaj wyrwał ramy 2x32 kingstona rgb Edytowane 5 Sierpnia przez AudRob
Lameismyname Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) 24 minuty temu, AudRob napisał(a): Młody dzisiaj wyrwał ramy 2x32 kingstona No i to jest deal dobry, jak 2x16GB niewiele mniej kosztują. Edytowane 5 Sierpnia przez Lameismyname
AudRob Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) Swoje myślę sprzeda I dysk nówkę tyle że Adata 2TB nówkę wyrwał Edytowane 5 Sierpnia przez AudRob
AudRob Opublikowano 10 Sierpnia Autor Opublikowano 10 Sierpnia @Lameismynamebiorę jednak tego Asusa ale nówkę , walę używkę , nie kupuje się za parę koła na miesiąc.😉 Wcześniej napisałem ale nie w tym dziale. Ten 27" też zostaje bo dobry sprzęt. A ci doradcy od siedmiu boleści , co mówią że tylko Big się liczy, niech siedzą nawet przy 100"😉
Lameismyname Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia 2 godziny temu, AudRob napisał(a): @Lameismynamebiorę jednak tego Asusa ale nówkę , walę używkę , nie kupuje się za parę koła na miesiąc.😉 Wcześniej napisałem ale nie w tym dziale. Ten 27" też zostaje bo dobry sprzęt. A ci doradcy od siedmiu boleści , co mówią że tylko Big się liczy, niech siedzą nawet przy 100"😉 Ile taka przyjemność?
skunRace Opublikowano Środa o 16:46 Opublikowano Środa o 16:46 W dniu 10.08.2026 o 19:26, AudRob napisał(a): @Lameismynamebiorę jednak tego Asusa ale nówkę , walę używkę , nie kupuje się za parę koła na miesiąc.😉 Wcześniej napisałem ale nie w tym dziale. Ten 27" też zostaje bo dobry sprzęt. A ci doradcy od siedmiu boleści , co mówią że tylko Big się liczy, niech siedzą nawet przy 100"😉 Wychodzi na to, że jesteś zwykłym prostakiem. Teraz już wiem skąd tyle osób ma cie w ignorach Siedzisz na forum komputerowym, zakładasz tematy pytając o radę, a później masz ból dupy, że ktoś ci doradza inaczej niż byś chciał, żenada. Jak dla mnie możesz sobie nawet na 15" 4:3 siedzieć
AudRob Opublikowano Środa o 19:55 Autor Opublikowano Środa o 19:55 3 godziny temu, skunRace napisał(a): Wychodzi na to, że jesteś zwykłym prostakiem. Teraz już wiem skąd tyle osób ma cie w ignorach Siedzisz na forum komputerowym, zakładasz tematy pytając o radę, a później masz ból dupy, że ktoś ci doradza inaczej niż byś chciał, żenada. Jak dla mnie możesz sobie nawet na 15" 4:3 siedzieć Tyle ci mogę odpowiedzieć. W dniu 10.08.2026 o 21:36, Lameismyname napisał(a): Ile taka przyjemność? Gigabyte oddałem młodemu , bo szkoda oddawać udaną sztukę. Asusa dzisiaj odebrałem , oryginalna stopka ładna ale nie montowałem . Jest ta co Ci mówiłem Piękny monitorek 3 godziny temu, skunRace napisał(a): Jak dla mnie możesz sobie nawet na 15" 4:3 siedzieć Wisi mi to, co tam myślisz . @Lameismyname Ale z tym Gigabyte , to miałeś rację młody zadowolony. Jakby mu nie pasiło, bym oddał , a tak dobra sztuka zostanie😊 3 godziny temu, skunRace napisał(a): Jak dla mnie możesz sobie nawet na 15" 4:3 siedzieć Ziomuś zluzuj, na tym co masz obecnie ja już dawno puściłem w ludzi , więc mi nic nie doradzaj , bo widzę że ty powinieneś zmienić sprzęt nie ja
Lameismyname Opublikowano Środa o 20:17 Opublikowano Środa o 20:17 3 godziny temu, skunRace napisał(a): Wychodzi na to, że jesteś zwykłym prostakiem. Teraz już wiem skąd tyle osób ma cie w ignorach Nie no trochę nieładnie z Twojej strony. Kolega różny sprzęt testuje. Tandema też kupił i zadowolony, a że parę komputerów ma do różnych zastosowań to i na jednym monitorze się nie skończyło. PG32UCDP to przecież dobry monitor, jest trochę na rynku i zbiera dobre opinie. Nie wiem o co się spinać...
skunRace Opublikowano Środa o 20:35 Opublikowano Środa o 20:35 (edytowane) @Lameismyname a co ma piernik do wiatraka ? Nazywanie ludzi, którzy mu doradzali na forum "doradcami od siedmiu boleści" Ci nie przeszkadza, ale zwrócenie uwagi na to już nieładne jest. Jak widać niedługo już tylko z Tobą będzie pisał na forum, bo reszta będzie miała prostaka w ignorach Kiedyś się zastanawiałem o co z nim chodziło w dziale CPU i skąd bany dostaje Nie ma co ciągnąc tematu Edytowane Środa o 20:36 przez skunRace
Zhao Opublikowano Środa o 20:46 Opublikowano Środa o 20:46 47 minut temu, AudRob napisał(a): Ziomuś zluzuj Ty też zluzuj - piszesz na forum o poradę i na koniec wyjeżdżasz z tekstem o "doradcach" W dniu 4.08.2026 o 16:28, AudRob napisał(a): Temat do zamknięcia. Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi