Ocena kompatybilności zestawu PC
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kadajo · Opublikowano
Brawo Noctua, porządna firma skupia się na tym, co ważne, a nie na zabawkach dla dzieci i niepełnosprytnych. -
Przez Kris194 · Opublikowano
Bawi mnie jak widzę każdą kolejną próbę pudrowania tego trupa i to od kilku już lat -
Przez Badalamann · Opublikowano
Gdzie niby próbuję to znormlaizować? Bo teraz to już nie bardzo wiem do czego się odnosisz. -
Przez Henryk Nowak · Opublikowano
Jeśli ktoś pije tylko na imprezach raz czy dwa razy w miesiącu to jak to wtedy nazwiesz jeśli nie rekreacyjnym piciem? Trudno stracić kontrolę nad czymś co się robi 20-30x w roku. Ja uważam, że istnieje zarówno rekreacyjne picie jak i rekreacyjne branie narkotyków. Nie da się wpaść w nałóg przypadkiem, no chyba, że ktoś jest wybitnym idiotą nie mającym pojęcia o konsekwencjach swojego postępowania. -
Przez lukadd · Opublikowano
Przecież one nawet nie schodzą poniżej 500rpm. Dla mnie taki wentyl odpada. Do tego noctua jest lepsza w niskich zakresach rpm, wydajniejsza jeśli chodzi o przepływ powietrza i cichsza, bez ryzyka łożysk i pewniejsza gwarancja dłuższej żywotności. No i 100% pewności, że łożysko nie będzie rezonować w budzie. Dla mnie ta dopłata zresztą relatywnie nie duża względem tych Toughfan jest warta świętego spokoju. Test jednej paczki np. 5-6 wentyli, wszystko wrzucić do budy, ułożyć to jest trochę czasu. A jak już się nadziałem przy np. Silent Wings 4 gdzie łożyska było słychać nawet przy 350rpm aż do ~1000rpm, gdzie dopiero powyżej tego przepływ powietrza je zagłuszał. Montaż, testy, demontaż, odesłanie. Kilka h w plecy i czas zmarnowany Nie jest to warte żadnych oszczędności dla mnie jak mam pewniaka Noctua, gdzie wiem, że profil dźwiękowy jest świetny i będzie to ciche i wydajne. Komuś innemu przeważnie łożyska nie będą przeszkadzać i stąd po necie często nawet wyjące wentyle mają dobre opinie, ale ja nie znoszę nawet minimalnych odgłosów z łożysk, wentyle kręcą mi się zwykle w zakresach 300-650rpm A nie jak u większości 1000+ wyje. Każdy ma inne preferencje.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi