Czy taka konfiguracja ma sens?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez lesiu155 · Opublikowano
Z nowszych agentów to Pentium był, też przeboje z Laguną -
Przez Phoenix. · Opublikowano
A później przy odsprzedaży puścisz go za 1500 🤣 A za pół roku za 3k kupisz 9950X3D -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Cześć! Już za tydzień Święto Dziękczynienia w USA i tak sobie pomyślałem, ze to ciekawa okazja, aby napisać za co jestem wdzięczny PCLabowi. A wy? Jesteście za coś wdzięczni? Na PCL zarejestrowałem się w 2008 roku, w trakcie studiów prawniczych i forum stało się dla mnie niesamowitym miejscem do rozwoju. Bardzo szybko zacząłem wypowiadać się w tematach okołoprawnych i riserczować odpowiedzi na pytania ludzi. Często wymagało to dość długiego grzebania w przepisach/komentarzach/orzeczeniach. Były też wpadki Ale to doświadczenie sprawiło, że do dziś ludzie z pracy przychodzą do mnie z tzw. dziwnymi sprawami. Właśnie przez to, że na m. in. na potrzeby PCL grzebałem po różnych dziwnych przepisach i niektóre zostały mi w pamięci. I ludzie z pracy wiedzą, że jak jest coś dziwnego, niestandardowego albo dotyczącego konsumentów to ja mogę wiedzieć. MImo, że dziś to zupełnie nie moja specjalizacja A sprawy były różne - spadki, zwroty towarów, rękojmie towarów czy aut, alimenty, renty, długi. Dwie, które pamiętam najbardziej to: 1. Kolega z przedawnionym kredytem - napisałem mu pismo procesowe i wygrał sprawę z windykacją na 40koła. Zrobiłem to za darmo Sprawa nie była prosta bo dotyczyła weksla, a specjalistów od weksli w Polsce jest mało. Mniej niż setka. Ale wygrana w całości. Później mu jeszcze doradzałem przy naruszeniu dóbr osobistych przez firmę windykacyjną. Też wygrał tą sprawę. 2. Forumowicz, który prosił o ogólne porady co ma zrobić, bo zatrzymali jego ojczyma za zabójstwo - zdaje się, że zabił nożem kolegę (lub jakąś innę osobę) i zawinął jego ciało w dywan. Gruby kaliber. Gdyby nie PCL nie miałbym tych okazji i tej wiedzy, którą zdobyłem na potrzeby PCL. Jestem więc za to wdzięczny i trochę szkoda, że się posypało. Ale nie byłbym takim prawnikiem jakim jestem dziś, gdyby nie PCL. Miałbym zdecydowanie węższy prawniczy horyzont. -
Przez blabla123 · Opublikowano
Tu nie chodzi o to, że da się grać. Słaby sprzęt 10-11gen + taki GTX1060 czy RTX2060 i spokojnie powinno trzymać 60fps w 1080p do tego poziomu graficznego co jest prezentowany i to bez wspomagaczy, a tak nie jest. Zerknij na ten filmik co ktoś wrzucił wcześniej jak koleś gra na top cepie + 1080Ti i masz normalnie miliard mrówek na roślinności Skoro jako tako da się grać na topowych cepach + RTX4080 i wygląda to biednie no to ogólnie jest coś nie tak. Pomijam nawet te mrówki na ekranie czy doczytywanie shaderów na starcie. Wybrali zły silnik, bym się nie zdziwił gdyby dopieścili jakoś ten ichni, olali te całe RT ale zrobili może i przeciętniaka graficznego z momentami ale robiącego 120fps na nowym prosiaku i ludzie by się pewnie o to zabijali. -
Przez azgan · Opublikowano
To ten Wiedźmin na podstawie gier CDPR https://www.gry-online.pl/newsroom/nowy-wiedzmin-od-andrzeja-sapkowskiego-o-krok-od-premiery-jutro-p/z32b744 😉
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi